Kabaktan reçel olur mu demeyin, lezzeti tescillendi! Gaziantep’in bu reçelini yemek için nerelerden geliyorlar

Kabaktan reçel olur mu demeyin, lezzeti tescillendi! Gaziantep’in bu reçelini yemek için nerelerden geliyorlar
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), kente özgü lezzetlerin tescillenerek korunması için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye bu kapsamda duyanın hayret ettiği o lezzeti de tescillendirerek koruma altına aldı…

100’ü aşkın yöresel lezzeti coğrafi işaretle koruma altına alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yaparak haylan kabağı reçelini de koruma altına aldırdı. Bu adımla birlikte Gaziantep’in coğrafi işaretli ürün sayısı 106’ya ulaşmış oldu.

GAZİANTEP YÖRESEL LEZZETLERİNİ KORUMA ALTINA ALIYOR

Karar.com'da yer alan haberde; Gaziantep’te yer alan kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak çalışan GBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, coğrafi işaret tescili alınan ürünlerin denetimini her sene düzenli olarak yaparak Türk Patent ve Marka Kurumu’na gönderiyor.

gaziantep-haylan-kabagi-receli-1.jpg

Kente özgü ürünlerin uluslararası bilinirliğini artırmak için Avrupa Birliği’nde de tescil projeleri hazırlanıyor. Baklava ile Araban Sarımsağı, Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilini alırken, katma değeri ve istihdamı artırmak için belediye, kurumlar ve STK’lar işbirliğinde AB coğrafi işaret tescil çalışmalarını sürdürüyor. Tescil belgesini aldığı ürünlerle önde gelen Gaziantep, kendine özgü menengiç kahvesi, nar ekşisi, lahmacun, fıstık ezmesi, muska, Antep fıstığı, Antep bulguru Avrupa Birliği’nde coğrafi işaret tescili için sıra bekliyor.

Kaynak:karar.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.