Domates Konservesi İle Kışa Hazırlık: En kolay domates şişeleme tarifi

Domates Konservesi İle Kışa Hazırlık: En kolay domates şişeleme tarifi
Yaz mevsiminin bereketini sofralara taşıyan domatesin fiyatları, mevsim geçişlerinde gözle görülür biçimde uygun hale geliyor. Bu dönemde alınan domateslerle hazırlanan domates konservesi, kışın kullanımı kolay ve ekonomik bir alternatif oluyor.

Ev yapımı konserveler sayesinde, menemen, dolma, pide ve lahmacun başta olmak üzere pek çok yemeğe lezzet katılan domates, kış boyunca mutfaklarda kolayca kullanılabiliyor.


Pratik Domates Konservesi Tarifi: Evde Kolay Hazırlık

Evde domates konservesi yapımı oldukça kolaydır ve birkaç adımla uygulanabilir. İşe, domatesleri iyice yıkayarak başlar, sonra dilimleyerek rondo yardımıyla ezilir. Daha sonra domates karışımını kaynatmak üzere büyük bir tencereye alır ve suyunun çekilmesini sağlar. Kaynamış sıcak domates karışımı, sterilize edilmiş kavanozlara doldurulur ve kavanozlar sıkıca kapatıldıktan sonra ters çevrilir. Kavanozlar 8 saat bekledikten sonra, ışık görmeyen bir yerde muhafaza edilmek üzere kontrol edilir. Basitçe hazırlanan domates konservesi, kış aylarında taze domatesin yerini alacak, lezzet ve kullanım kolaylığı sağlayarak mutfakların vazgeçilmezi haline gelecektir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.