Süt yerine bundan ekleyin : Poğaçanın balon gibi kabarmasını sağlayacak tüyo

Süt yerine bundan ekleyin : Poğaçanın balon gibi kabarmasını sağlayacak tüyo
Türk mutfağının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biri olan poğaça, artık süt olmadan da yapılabilir! İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz ve süt içermeyen enfes poğaça tarifinin detayları.

Ev yapımı poğaçaların tüm lezzeti içindeki küçük sırlarda saklı. Süt olmadan poğaça yapımı kulağa zor gelebilir, fakat bu tarif sayesinde kabarık poğaçaları hiç süt kullanmadan da yapabilirsiniz.

Söz konusu sadece tam olarak ölçülerek karıştırılmış saflaştırılmış malzemelerden daha fazlasıydı. Uygulaması kolay bu tarifte kullanılan malzemeler şu şekildedir:


MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)

1,5 yemek kaşığı toz şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı instant maya (yarım paket)

3.5 su bardağı un

HAZIRLANIŞI

Hamurun hazırlanması için gerekli olan ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuz bir kapta karıştırılır. Ardından yavaşça un ve maya eklenerek güzel bir hamur elde edilir. Hamurun üstü örtülerek sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır.


Mayalanma sürecinin ardından hamur tezgaha alınır ve yeniden yoğrulur. Karışım 12 eşit parçaya bölünür ve bezeler halinde yuvarlanır.

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Üzerlerine yumurta sarısı sürülen poğaçalar, çatal ile hafifçe çiziktirilir ve isteğe bağlı olarak susam, çörek otu ya da haşhaş serpilir.


Fırın 180 dereceye ayarlandıktan sonra, poğaçalar yaklaşık 25 dakika pişirilir ve altın kahverengi bir renge ulaşana kadar bekletilir. Ve işte karşınızda lezzet dolu poğaçalar, ağızları sulandırmaya hazır! Afiyet olsun.



Bu süt içermeyen poğaça tarifi, lezzetini malzemelerin kalitesine ve kendine has pişirme tekniklerine borçludur.
(Kaynak: nefisyemektarifleri.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.