MasterChef Mehmet Yalçınkaya'dan Lokum Gibi Kavurma Sırları

MasterChef Mehmet Yalçınkaya'dan Lokum Gibi Kavurma Sırları
Kurban Bayramı'nda, mutfaktaki becerilerini sergilemek isteyenlerin dikkat kesildiği lezzetlerden biri olan lokum gibi kavurma yapmanın Masterchef ile tanınan ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya, ince noktalarını ve püf noktalarını açıkladı!

Bayramın olmazsa olmaz lezzetlerinden biri olan kavurma, her daim en çok merak edilen ve aratılan yemek tarifleri arasında yer alıyor. Bu sene de yemek severler tarafından büyük bir ilgiyle aratılan kavurma tarifi, MasterChef yarışması sayesinde tanınan Mehmet Yalçınkaya'nın tavsiyeleriyle misafir sofralarını süslemeye hazırlanıyor.


LOKUM GİBİ KAVURMA NASIL YAPILIR?
Mehmet Yalçınkaya, "İyi bir kavurma nasıl pişirilir?" sorusunu en ince ayrıntısına kadar cevaplıyor. Şef Yalçınkaya, sade ve otantik bir kavurma için gereken malzemeleri ve teknikleri açıklarken, özellikle domates, biber, soğan gibi ek malzemelerin kavurmaya eklenmeyeceğini vurguluyor.


ET DİNLENDİRİLMELİ
Bu özel tarifin sırlarını Fatih Altaylı'nın programında açıklayan Şef Yalçınkaya, etin dinlendirilmesinden, doğru kesim bölümlerinin seçilmesine kadar birçok önemli noktaya değiniyor. İyi bir dinlendirilmenin etin lezzetini artıracağını belirten şef, kavurmanın kesinlikle bayramın ilk günü hazırlanmaması gerektiğini ifade ediyor.


İŞTE O DETAY
Kavurma yaparken etin yağından tam faydalanması için birtakım yöntemler uygulanması gerektiğini belirten Yalçınkaya, kıkırdakların yağ eritilip alınmasından sonra etlerin kavrulması ve suyunun çektirilmesini anlatıyor. Eti dinlendirmek ve tuzunu sonradan eklemek, meşhur şefin kavurma tarifindeki başka hususlar arasında.


KURBAN KAVURMASINDA SOĞAN OLMAZ
Mehmet Yalçınkaya'nın kavurma tarifinde dikkat çeken bir başka detay, geleneksel kurban kavurmasının soğansız yapıldığını, ancak sevenler için bütün bir soğanın tencerenin ortasına yerleştirilebileceğini belirtmesi. Şefin önerilerine göre, kavurma kesinlikle hayvanın kendi yağında veya kuyruk yağında pişirilmeli ve tereyağı, zeytinyağı gibi yağlar katılmamalı.


Mehmet Şef, eşsiz lezzetli kavurmanın kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmesi gerektiğini, bu işlemin etin saf lezzetini ortaya çıkaracağını söylüyor ve yanında mutlaka lavaş ekmeği olması gerektiğini öneriyor. Bu Bayram, Mehmet Yalçınkaya'nın tarifiyle yapılan kavurma sofralarınızın yıldızı olacak.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.