Kongre, Gaziantepspor, Şampiyonluk, Altıparmak ve sonrası!!

Önce Gaziantepspor ;
50 yıllık kulüp önce aşiretliğe, sonra mezhepçiliğe, delege sistemine yetmedi olağanüstü borçlandırılıp, fıstık gibi soyulup, küme düşürülmesi sonrası resmen kepenk kapattırıldı. Bunu önlemek için iktidar, şimdi MHP milletvekili Sermet Atay, belediye başkanı Fatma Şahin o zaman Bakan idi, vali iş adamları bu sorunu para ile, güç ile iş siyasi mezhepçiliğe ve ırkçılığa dönüşünce çözemediler.
Ve sonra takım küme düşünce aynı lig teki bir takım sıfır borç ile dururken, diğerinin olağanüstü borçları, FİFA ve UEFA dosyaları, yetmedi ellerinde Gaziantepspor kaşeli çekleri bulunanlar yüzünden hepimizin içi kan ağlayarak kapanmaya itildi.
Sonra şehrin üst akılı dediğimiz Belediyeler, siyasiler, iş adamları ve özellikle amcası Saip ve ağabeyi Abdülkadir Konukoğlu sonrası Adil Konukoğlu elini, gövdesini taşın altına koydu ve 1,5 sezon içerisinde iki playoff ve sonrasında gelen şampiyonlukla üç Konukoğlu şampiyonluğu yaşadı.
Gaziantep halkı önceleri bu takıma soğuk durup mesafeli yaklaşsa da, sonrası gerek basın, gerek taraftar grupları ve gelen playofflarda öncelikle Ankara ve İstanbul deplasmanlarında adeta çıkarma yaparak şampiyonlukta önemli rol oynadı.
Şimdi şehrin beklentisi bu takımın bir an önce adını alması, sonra tesisler ile bir Erciyes, Kayserispor olayına dönüşmesi.
Mehmet Altıparmak!!
Geçtiğimiz sezon bizi Bursa'da penaltı atışları ile adeta şoka sokan teknik direktör , bir sene sonra bu kez farklı bir takım, farklı bir şehirde bizi yine penaltılar ile şampiyon yaptı.
Yalçın Koşukavak sonrası adeta bir enkaz devralan, moral, motivasyon olarak çöken bir takımdan şöyle oynattı, böyle oynattı, şunu dedi, şunu yaptı ama her zaman ve gerek bize her röportaj ve ilk çıktığı spor tempo'da şampiyon olacağız dedi ve yaptı.
Sonra şampiyon hocayı alkışlarla, platformda, yönetimle birlikte yüz yüze uğurlamak yerine bir tweet ile göndermek bence şık olmadı.
Kongre!!
Bugünkü kongre bende bir nebze hayal kırıklığı yarattı. 30 kişilik yönetim kurulu, aynı yüzler, aynı isimler, bay ve bayan yöneticilerimiz şık elbiseleri ile sanki bir kokteyl havasında gibiydiler. Bence bu kongrede şampiyonluk kupası vardı ama ruh ve heyecan yoktu. Çünkü içinde alın teri döken, nefesleriyle emek veren, 1100 kilometre bayram öncesi, oruçlu bir şekilde takımlarına destek veren insanların olması bence iyi olurdu.
Bu taraftar neden Adil beye destek verdi. Çünkü galibiyetler sonrası yanındaki arkadaşlardan önce trübündeki tatlıcı, kasap, bakkal, öğrenci Karşıyaka, Gazikent, Karataş, Çıksorut ile kendini ve takımına destek veren taraftarlarına sarıldı, onlarla ağladı, gözyaşı döktü. Hatırlayın İstanbul'da kupayı alınca önce taraftarlarına gitti.
Eğer bu takım Bayazhan, Işva Han, Tenis Kulübü ve organize sanayi arasında kalırsa ilk başarısızlıkta bu güven ve aidiyet duygusu çatırdar haberiniz olsun.
Sonrası mı!!
Sizin beklediğiniz teknik direktör, futbolcu transferleri ile ilgili haber ve resimlerini Gazişehir Basın Direktörü Cemil Cansız gönderecek bizlerde size bildireceğiz!.!
Ben bugünden sonra 30 yıldır bu işin içinde olan, herhalde Gaziantep'te en çok köşe yazan, tv'de proğram yapan biri olarak beni arayan gazeteci, televizyoncu, teknik direktör, sportif direktör, menejer ve yurt dışındaki hocalara telefonumu kapattım bilginiz olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi