Gaziantep'te SU İSYANI! Yüzlerce Mahallede SULAR KESİK!

Gaziantep'te SU İSYANI! Yüzlerce Mahallede SULAR KESİK!
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Gaziantep'te bazı bölgelerde su kesintisi uygulandı. Ancak 11 saati bulan ve yüzlerce mahalleyi etkileyen su kesintisi vatandaşları isyan ettirdi.

GASKİ, Kahramanmaraş İli Pazarcık ilçesinde 07.09.2024 tarihinde saat 09:31'de meydana gelen ve Gaziantep'te de hissedilen şiddetli deprem sonrası bir açıklama yapmıştı ve Mizmilli yer altı sularında bulanıklık oluştuğunu ve bu nedenle su kesintisinin yapıldığını duyurmuştu ancak su kesintisinin 13 saati aşması tepkilere yol açtı!

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Sabahtan bu yana suların gelmesini bekleyen mahalle sakinleri ise mağdur olduklarını belirterek,'Kahramanmaraş'da dahi sular kesilmedi. Ancak Gaziantep'in suyu kesildi. Hafta sonu susuz kaldık. Ne zaman geleceği konusunda bir açıklama bekliyoruz' ifadelerini kullandılar.

GASKİ'DEN YAPILAN O AÇIKLAMA

Su Kesintisi Yaşanan Bölgeler

Su kesintisi uygulanan mahalleler şu şekilde sıralandı:

Şahinbey ilçesi: Güneykent, Yeditepe, Abdulhamithan, Ertuğrulgazi, Bülbülzade, Yeşilkent, Osmanlı, Kurtuluş, Güneş, Mimar Sinan, 75. Yıl, İstiklal, Yamaçtepe, 15 Temmuz mahalleleri.

Şehitkamil ilçesi: İbrahimli, Batıkent, Atatürk, Güvenevler, Osmangazi, Erikçe mesire alanı, Büyükpınar, Sancaktepe, Beylerbeyi, Göktürk, Fıstıklık, Alpaslan, Karacaahmet, Burak, Belkıs, Gaziler, Beykent, Çamlıtepe, Yavuzeli yolu cezaevi, 5. Zırhlı Tugay, Aktoprak, Sefaşehir, Sam, Ağaçlıboyno, Yeşilce, Yığınlı, Ülkerli, Karpuzkaya mahalleleri.

Sular Ne Zaman Gelecek?

GASKİ tarafından yapılan açıklamada, bulanıklık sorununun giderilmesiyle su kesintisinin sona ereceği belirtildi. Ancak suların hangi saatte geleceğiyle ilgili henüz net bir bilgi verilmedi. Su kesintisinden etkilenen vatandaşlar, sorun çözülene kadar su temini için alternatif yöntemler kullanmak durumunda kalabilirler.

GASKİ'nin ilerleyen saatlerde konuya ilişkin daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

Kaynak:Fevzi Tekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum