Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Horasanin büyük velilerinden cam kasabasinda yaşadığından câmi mahlasıyla anılır Ahmed-i Namik-i Câmi hazretleri.

Hazretim büyük velilerden,bir çok eserleri var ,bir hadise yaşiyor,ne yaptıysa bir çare bulamiyor ,insan bazen bir derde müptela olur bı sıkıntıya düşer ama derdine çare bulamaz ya öyle bir sey, sonunda Allah dostlarınin kapısını çalar, boynunu büker olmuyor ne yaptiysam olmuyor her yolu denedim, fakat ben işleri görenin Allah olduğunu biliyorum, Allah Azimussan da dostlarıni kırmaz bilirim. O'nun (cc) dostlarına korku da hüzün de yoktur. Mahzunum, çünkü benim ricam göklere ulaşmiyor icabet edilmiyor ama bilirim ki siz Allah'ın nazlı kulusunuz benim için Rabbimden ricacı olurmusunuz diye niyaz da bulunur.. Riza-i bari, şefaat-i Rasul, himmet-i rical bu üç hususa çok dikkat ederlermiş Erenler.Bir husus olunca da Himayet-i azizana iltica edelim buyururlarmis..

Bir gün yine Ahmet'i cami hz evinden çıkıp misafirliğe giderken bı an da durur hani sebebsiz bir şey olur, anlamsızca bir duruş, bekelyelim der.. birazdan bir anne baba ve yanlarında küçük bir çocuk gelir.cocuk âma'dir. çok varlıklı olmalarına rağmen bir çare bulamamış Ahmet cami hazretlerine gelmiş sizin ettiğiniz dua reddolunmazmış diye israrla ne olur himmet edin , nazar kılın dua edin diye yalvarirlar. Yanlız Ahmet utanır, estağfurullah bu işler, hastalari iyileşmek ,gözlerin açılması İsa aleyhisselamin işi ben kimim ki , Ahmet kimki der ve arkasını döner, gider gibi olur içinden "Biz ederiz Biz "diye bir ses duyar kalbi öyle coşar ki ve geri döner aileye "Biz ederiz Biz" der aile şaşırır.iki sözü de siz söylediniz efendim derler..

Ahmet'i Cami hz

Dua eder baş parmaklarini çocuğun gözlerine sürer ve çocugun gözleri biiznillah acilir .Ahmet'in gönlüne bir mana gelir, İsa as' mıymış gözleri açan ,hastaları iyi eden,duaları kabul eden Biziz Ahmet Biz, buyurur. Cenab-i Allah, Ahmeti konuşturur da Ahmet'in dilinden söyleyen Allah'tır.Agiz onun Ağzidir da ,ağızdan dökülen Allah'ın kelamıdír.Birini irşad etmek dilerse Allah bazan mürşidin dahi haberi olmadan mürşidin diliyle irşad eder de kimsenin haberi olmaz .Allah makamlarını âli eylesin.
Allahu Teala hazretleri bu mübareklere böyle kâmil iman vermiş Allah verir Riza-i bari şefaat-i Rasul, himmet-i rical vardır.Muhtaciz ondan gelen rahmete, merhamete ,muhabbete. onlarin mahcubiyeti onların yokluğu tevazusu Allahu Teala hazretlerinin yanında öyle kiymetli ki onlara her an ikramlarda bulunur.
Rabbim bizleri rızası için çalışanlardan,emek verenlerden eylesin,O zaman gören gözün konuşan dilin Allah CC olur, vesselam.

HAYIRLI CUMALAR dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi