Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep'te İnşaat Sektöründe: 'KİM İFLAS ETTİ?' - Rektörlükte Kim Kimin Adamı, Neden Bu Kadar Talep Çok -

Şimdi yine Gaziantep 4 yıl geçtikten sonra Rektörlük savaşı başladı. Benim anlayamadığım bu rektörlükte ne var ki şuan Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’nde resmi başvuru gününü geçtiği söyleniyor. Bu sayıda bilirsiniz ki Spor Toto’da 13+1 gibi bir sonuç var, bu sonuçlarda sürpriz birinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YÖK Başkanı hakkında az bir şikayet olan birini ismi konuşulmayan birilerinin rektörlük yaptığını daha önceki dönemlerde gördük. Şimdi bu sefer “Kazın Ayağı” kesinlikle böyle olmayacaktır.

Gaziantep’e yakışan bir rektör adayının getirileceğini düşünüyorum, çünkü daha önce “Banane” siyaseti artık Gaziantep’te bitmiştir. Bunu neden diyorum ?

Gaziantep’te AK Parti, Şehitkamil, Nizip, Karkamış CHP’ye Yavuzeli’ni de Yeniden Refah Partisine kaptırmıştır. Bu da gösteriyor ki artık AK Partinin Gaziantep kurmayları “Artık her şey eskisi gibi olmayacak” sözünü kendilerine şiar almışlardır. O nedenle AK Partinin Gaziantep’te en güçlü isimlerin başında ve daha önce Adalet Bakanlığı yapmış olan ve şuanda da AK Parti Meclisteki Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Milletvekilleri ile Cumhur İttifakının en büyük ortağı olan TBMM İdare Amiri MHP Gaziantep Milletvekili Sermet ATAY’ın da ortak verecekleri bir ismin rektör olabileceğini şimdiden rahatlıkla söyleyebilirim.

KİM KİMİN ADAYI

Gaziantep Üniversitesindeki rektör adaylarına baktığımda ve incelediğimde bir çok isim dikkatimi çekti. Yüze yakın rektör adayı vardır, herkesin rektör adayı olması da çok doğaldır, ama Sayın Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın bir daha adaydır, iddialara göre kendisinin rektör yardımcıları olan Prof. Dr. Ayşe Balat, Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Prof. Dr. Recep Yumrutaş Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Atamer, Prof. Dr. Haluk Şen oldu.

Aynı zamanda eski rektör Prof. Dr. Ali Gür kendisine idari ceza verildiği için aday olamıyor, bence de Ali Gür’e haksızlık yapılmıştır. Doğrusu adaylığının önünde bir engel olmaması gerektiğine inanıyorum. Ama birileri sayın Gür’ün aday olmasını engellemiştir.

Bunun üzerine yine Gür’ün ekibinde olduğu iddia edilen Prof. Dr. Suat Zengin, Prof. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Prof. Dr. Ayhan Doğan ve Prof. Dr. Umut Elboğa’dır.

Bu isimlerin Gür ile ilgileri var mı? yok mu? bilmiyorum.

Ayrıca Prof. Dr. Mehmet İshak Yüce ve Prof. Dr. Bayram Çetin’inde rektör adayları arasında bulunuyor, bu isimlerle ilgili birçok iddialar varsa da bu konuda yorum yapamayacağım.

Anladığım kadarıyla, rektör adaylarında aranacak birinci şartım Gaziantepli olması, birde liyakat ilkesine sahip birinin rektör olarak gösterileceğini düşünüyorum, onun bunun adamı diye Gaziantep Üniversitesinde rektör olmasına ben fırsat verileceğini düşünmüyorum. Şunu da herkes bilsin ki Gaziantep sahipsiz değildir. Kim rektör olursa olsun, Gaziantep’e iyi hizmet yapacak ve ortak akılı sahiplenecek birinin atanmasını çok bekliyorum, Rektörlük Makamı kişilerin oyuncağı olmamalıdır, sürekli de gündeme gelmesini doğru bulmuyorum.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DEDİKODU RÜZGARI

Her nedense Gaziantep her konuda dedikoduyu çok seviyor, bu dedikodu da Gaziantep’e çok zarar veriyor, son günlerde bir dedikodu var ve aldı başını gidiyor, birileri bir şeyler söylüyor hemen herkes inanıp dedikodu üretim merkezi haline getirerek gündemi tayin ediyorlar. İddialar ve dedikodular yalan olunca gerçeklerde gün ışığına çıkıyor, kim dedikodu yapıyorsa, olmayan sözleri üretiyorsa ve şehrin adını kötüye çıkartıyorsa onları Allah’a havale ediyorum. Birilerin kişisel savaşları ve menfaatleri için birbirlerine olmayan suçlamaları yaparak kamuoyunu rahatsız etmelerini doğru bulmuyorum. Ben her zaman bir şey söylerim “Her silah sahibine Döner” bir gün er ya da geç yalanda dönüp sahibini bulur.

Biz OLAY Medya olarak gündeme getirdiğimiz inşaat sektörünü enflasyonun ve arazi fiyatlarının yüksek olması büyük sıkıntı yaşatmıştır. Bizim gündeme getirdiğimiz inşaat şirketiyle uzaktan yakında ilgisi yoktur o şirketle de alıp veremediğimiz hiçbir şey yok, biz istiyoruz ki inşaat sektöründeki durgunluğun en büyük nedeni ev ve konut almak isteyenlerin faizlerin yüksek olmasından dolayı, bazı inşaat şirketleri ekonomik krize girmiş olabilirler ve inşallah inşaat sektörü de sıkıntı yaşamadan ve kimse mağdur olmadan böyle devam eder, gerçekten de Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te ekonomik sıkıntı vardır sektörler de bundan nasibini alıyor inşallah bu sıkıntılar biran önce biter daha ve iyi günler gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi