Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Hazır değilsin bizi neden çağırıyorsun.Bizi neden yoruyorsun. Halbuki Alem-i misal'deyken ben olmak istiyorsun, görmekten korktuğunda da beni nefsinle şekle sokuyorsun. Ben sormayı bile akıl edemedigin herşeyin cevabiydim.Bir rüyaya baglandin,her şey arpacıkken ,hem yazan ,hem oynayan oldun ancak uyanınca bunun bir rüya olduğunu çok geç anlayacaksın.Uyan ve oradaki gerçekliği anla,uyan ki kaderin yol bulsun Rabbine. Göklerin özlediği kişi,zitlarin birleştiği nokta ol. Alem ol.
Hiç bir karşılaşma tesadüf değildir.Akıl her zaman kalp kadar cesaretli olamaz.Bunu iyileştirmekse ancak dönüşümle olur.Hayatin gerçekleriyle yüzleşen bir ruh isen korkuların derinden seni ele gecirdiyse çok etkilenir sin,ancak bunu geçici bir dünya sahnesi olduğunu anladiginda artık bir başka nefsin kırıcılığı, kafa karıştırıcılığı, davranışları, can yakıcı tutumları sana tesir bile etmez.Öz saygımizi asla bir başkasının inisiyatifine bırakamayız.
Allah yolundaki cesurlari sever,içinde nefsinle büyük bir savaş versende sen Allah'tan kopmayan, aleme umut saçan bir kahramasın vesselam.
Bir dervişin halleri.

HAYIRLI CUMALAR dilerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi