Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

EROL MARAŞ Yazıyor: 'Rektörlükte Herkes Gaziantepli İstiyor; Hangi Milletvekilleri Gaziantepli İstemedi! - Gastroantep...'

Gaziantep’in yerel medyası nihayet hep birlikte gerçekleri görerek Gaziantep Üniversitesine atanacak yeni rektörün kesinlikle Gaziantepli olması kampanyasına herkes katılmaya başladı. İyi bir kamuoyu oluştu, biliyorsunuz Yavuz Coşkun’dan sonra bir Elazığlı birde Kahramanmaraşlı rektörler görev yaptı, biz bu iki rektörün yaptığı çalışmalarına saygımız sonsuz ama, biz artık kendi evlatlarımızdan birinin rektör olmasını istiyoruz.

Başta AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ve bu konuda karar vericilerde bizimle aynı düşüncede olduğu için o nedenle bu konuda ısrarcı davranıyoruz.

Geçtiğimiz hafta yazımızda Gaziantep’teki ORTAK AKIL isimlerini tek tek yazmıştık. Onlarda nihayet ve öncülüğüne de Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım yaptı. Ardın Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek’te aynı şeyleri söylediler, tek kelime ile artık Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne “Onun bunun adamı değil” Gaziantep’e hizmet edecek liyakatli, işini bilen bir tıpçının atanmasını umutla bekliyoruz.

Aynı zamanda AK Parti Milletvekilleri ve Cumhur İttifakının ortakları ile CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri de Gaziantepli konusunda hem fikir ama bilmediğimiz bir iki vekil Gaziantepli olması konusunda negatif baktıkları da iddia ediliyor. Bunların kim olduğunu bende bilmiyorum, bunun için benimde AK Parti Başta olmak üzere MHP, CHP, İYİ Parti Milletvekillerinin de net olması gerekiyor.

Yerel Medya ve Oda Başkanlarından sonra benim gördüğüm kadarıyla AK Parti Milletvekililleri’nin yanı sıra CHP ve İYİ Partinin milletvekilleri de hep fikirlerini açıklamışlardır. Bundan dolayı rektörlük konusunda YÖK’ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gaziantepli rektör atamasını umutla arzu ediyoruz.

REKTÖR ADAYLARI PERŞEMBE GÜNÜ MÜLAKATTA

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü için başvuran yaklaşık 100’e yakın rektör adayını YÖK Başkanlığına mülakata çağrıldı.

YÖK Başkanlığı mülakatta rektör adaylarının neler ve hangi konularda Gaziantep Üniversitesine ne gibi hizmetler yapacaklarını anlatacaklar. O nedenle aslen Gaziantepli olan rektör adaylarının daha donanımlı bir şekilde ve daha liyakate uygun olarak mülakatta anlatacakları her şeyi iyi anlatmaları gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a YÖK’ün tespit edeceği isim gidecek ve bu isimler arasından Sayın Erdoğan’da Gaziantep’e rektör atamasını yapacak.

EROL MARAŞ 9 EYLÜL 2024'TE YAZMIŞTI!

ŞAHİN’E GASTROANTEP NOTU

Gaziantep’te siyasete 23 yıldan bu yana damgasını vuran Milletvekili, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurucu bakanı, 3. Dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmayı sürdüren Fatma Şahin, yine her zaman olduğu gibi Gastroantep ile Gaziantep’i Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtmayı başardı. Festival gerçekten de her yönüyle çok iyi gidiyor, tek sorun festivalin olduğu yerin trafiksel sorunu olduğu, bununda Şahin’in önümüzdeki dönemde büyük bir alana festival yeri yapacağını da müjdelemesi oldu. Kim ne derse desin, gerçekten de Sayın Fatma Şahin, bu 23 yıllık siyasi hayatında bir kadın olmasına rağmen, dedikodu yalan ve iftira üreten bir şehirde yani gerçekten de başarılı olmasını taktir etmemekte mümkün değil.

Benim gördüğüm kadarıyla İngiltere Kraliçesi, II. Elizabeth her zaman her yerde çözülmeyen sorunları çözerek damgasını vurmayı başardı. 23 yıldır Gaziantep siyasetinde kimler geldi, kimler geçti ne var ki Sayın Fatma Şahin gibi ayakta kalanınıda görmedim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi