Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Gazlıgöl Termal Kaplıcaları

Hem termal havuzlardan faydalanmak hem de gezi için kısa süreliğine Afyonkarahisar Gazlıgöl kaplıcalarına ailecek gittik.

Hakikaten Gazlıgöl bir termal tesisler diyarı olmuş. Ayrıca biliyorsunuz Kızılay Afyonkarahisar Maden suyu Gazlıgöl’den çıkıyor.

Herneyse, biz konumuza dönelim. Buradaki tatil köylerinde her şey düşünülmüş.

Ha Antalya’da tatil köyünde kalmışsınız ha Afyon’da. Farkı burada termal suların olması ve Antalya’ya göre yayla havası olması. Tercih sizin.

Tabii bir de sezon içinde olmasına rağmen Antalya ile kıyas edilmeyecek şekilde fiyatların uygun olması. Araba ile her yerden ulaşım kolay.
Hatta yaz mevsimi olduğu için Avrupadan gelen çok kıymetli vatandaşlarımız da burayı tercih ediyorlar.
Eğer uçakla gelmek isterseniz; Zafer Havalimanına Türkiye’nin dört bir tarafından ve yurtdışından aktarmalı seferler var.

Tatil köylerinde herşey düşünülmüş.
Havuz kompleksi
Kahvaltı, ara öğün, akşam yemeği
İnternet imkanı

Havuzlar çok çeşitli:
Aquaparklar yani su sporları,mağaralarda termal su, açık-kapalı havuzlar, jakuzi, Fin hamamı, buhar odası, saunalar, tek hamamı, envayı çeşit duşlar. Saunadan sonra buz parçaları ile dolaşımı hızlandırma. Hatta çok meraklıları için saunadan sonra bir kova soğuk su ile duş alma. Aman dikkat bu son söylediğimi gençler şaka olarak birbirlerine yapıyorlar. Bir kova soğuk su döküleceğimi dökecekleri kimseye söylemiyorlar. O da soğuk duş almış oluyor!

Biz Afyonkarahisar Gazlıgöl’de Yayladağı’nda Grand Özgül Termal & Spa Tatil Köyünde konakladık.

Sonuç olarak felekten birkaç gün çalmak, huzur içinde bir ortamda dinlenmek için termal turizmi ve termal köyleri tavsiye edebilirim. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Sıtkı Göksu Arşivi