Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş Yazdı: 'Yeni Milli Eğitim Müdürü Kılıç! - Neden Gaziantepli Rektör Ve Başhekim İstiyoruz?'

Çiçeği burnunda yeni İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç daha önce Şahinbey Belediye Başkan Yardımcılığı ve Şahinbey İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı, yaklaşık 2 yıldan bu yana da Milli Eğitim Bakanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev aldı. Kılıç tek kelime ile Gaziantep Milli Eğitimini ve kurallarını çok iyi bilen bir isimdir.
Daha önce gündeme gelen Empati Okulu'nda para ve sahte ikametgahlarla kayıt yapıldığını iddiaları sonrası hemen Erdal Kılıç bu konuya el atmış. Empati Okulunda 300 kişilik yer varken 750 kişi başvuru yapmış. Tabi okulda büyük ilgi gördüğü için herkes kayıt olmak istiyor. Özel okullarda çok pahalı olunca velilerde ne yapacağını şaşırdı. Buna rağmen yine Kılıç "ince eleyip sıkı dokuyor"
Bir de okullarda önce kayıt ve bağış dedikodusu bitmez ama bu sefer Milli Eğitim Bakanlığı genelge göndererek okul aile birliklerine yardım almamasını istedi. Bu kararı okul yönetimi de uygulamak zorunda.
Kısacası yeni İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılıç eğitimin çıtasını artıracak ve sorunları çözmek için elinden gelen her şeyi yapıyor ve yapmaya da devam edecektir. Erdal Kılıç'a şimdiden yeni görevinde başarılar diliyoruz....

Antepli olsun taştan olsun

Olay Medya'nın gündeme getirdiği "Gaziantepli rektör ve başhekim aranıyor" manşeti gerçekten kamuoyunda takdirle karşılandı. Biz Gaziantep'te yaşayan bazı bürokratlar için bunu söylemiyoruz. Başarılı bürokratların nereli olması önemli değil. Ne var ki bu iki alanda da sıkıntılar görüyoruz. Yoksa biz ne mevcut rektör Arif Özaydın ile ne de başhekim Süleyman Çetinkünar ile bir derdimiz yoktur. Biz istiyoruz ki Türkiye'nin en büyük sanayi kenti olan, 6. büyük şehir olan, 3,5 milyon nüfusa sahip olan koskoca Gaziantep'in bu görevleri yapacak hiç mi yetenekli bürokratları yok?
Bence çok fazla var ama her nedense ithal birisi olduğunda onu çok seviyoruz. Biraz bu şehirde geçmişi varsa " Ben Antepliyim uzun süredir buradayım" diyerek hemen öne çıkıyorlar. Ben Gaziantepli arkadaşlarımızın bu iki görevi de başarı ile yapacaklarına inanıyorum. Örneğin rektörlük için 2 dönem Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü yapan Yavuz Coşkun hoca var, başhekimlikte ise başarılı doktorlarımız var.

O nedenle başta AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay'a büyük görevler düşüyor. Sayın Gül önderliğinde bu iki göreve de Gaziantepli isim atanacağını da şimdiden gelen haberlere göre net olarak söyleyebilirim.
Onun için geçmişten bir örnek vermek isterim; 1977 yıllında Milliyetçi cephenin ortak adayı ( Adalet Partisi, MHP, Milli Selamet Partisi ) adayı aslen Karadenizli olan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifliği görevindeyken Feridun Demsoy belediye başkanı olarak Gaziantep'te aday gösterildi. Karşısında da CHP'li aslen Tabakhaneli olan inşaat mühendisi Esat Kayaturgay aday olmuştu. Seçimlerde Milliyetçi Cephe Türkiye genelinde %60'dı, CHP ise %40 dolaylarında oy alırken, Gaziantep'te CHP adayı Kayaturgay %60 oy, Milliyetçi aday Demsoy ise %35 civarında oy alarak seçimi kaybetmişi.
Bu neyi gösteriyor Gaziantepliler o zamanda da şehir milliyetçiliği yapmışlar. Halbuki Demsoy'da Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifliği'nde de çok büyük hizmetler vermişti. Buna rağmen Gaziantepli olmadığı için seçilmemişti.

Bu şehrin evlatlarının bu göreve gelmesi gerekiyor. O yüzden hem rektör hem de başhekimliğe mutlaka Gaziantepli birilerinin atanacağına umuyoruz ve bekliyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi