Salgın Zamanından Tanıdığımız İsim Biontech İle Pfizer’den Yeni Adım! İkili Kanser Çalışmaları İçin Milyar Dolarlık Yatırım Yaptı!
Alman BionTECH ile korana salgını için aşı geliştiren Amerikan ilaç şirketi Pfizer, kanser çalışmaları adına biyoteknoloji şirketi Seagen’i 43 milyar dolar vererek satın almış oldu. İkili kanser çalışmaları için dev bir yatırım yapmış oldu. Koronavirüs salgını için aşı çalışmalarından bulunan BioNTech’in ortağı olan Pfizer, kanser çalışmaları için ağırlık vermiş durumda.
İŞLEM İÇİN ONAY VERİLDİ
İki şirket, kanser çalışmaları için yeni bir yatırım yapmış oldu. Konuya dair Pfizer’den yapılan açıklamada, küresel biyoteknoloji şiketi olan Seagen’in ortalama olarak 43 milyar dolar iletme değeri için hisse başına 229 dolar nakit vererek satın alındığını açıklamış oldu.
10 MİLYAR DOLARDAN ÇOK KATKI BEKLENİYOR
İşlemin her iki şirketin yönetim kurulları tarafınca onaylandığı açıklanan bildiride, Seagen’in 2030 yılında Pfizer’in gelirleri için 10 milyar dolardan da çok olacak şekilde katkıda bulunmasının beklendiği de açıklanmış oldu. Yapılan açıklamada, Pfizer’in metastatik meme kanseri ile prostat kanseri için en çok satışı yapılan tedaviler de içinde olmak üzere 2022 yılında 12.1 milyar dolar gelir elde ettiren, onaylanmış 24 yenilikçi kanser ilacından meydana gelen bir portföye sahip olduğun belirterek, Seagen ile gerçekleştiren işlemin de onkoloji alanında Pfizer’in konumunu güçlendirdiği vurgulanan açıklamalar oldu.
KANSER ÇALIŞMALARI İÇİN YENİ ADIM
Alman şirket BioNTech tüm dünyada salgın olduğu zamanlarda aşı geliştirmesi ile gündeme gelmişti. Şimdi de yine sağlık konusunda yapmış olduğu bir yatırım ile gündeme gelen isim oldu. Hem kendisi hem de korona aşısını geliştiren Amerikan ilaç firması olan Pfizer, sağlık konusunda yapmış oldukları yeni bir yatırım ile gündeme gelen isimlerden oldu. İkili kanser çalışmaları yapmak için milyar dolarlık yatırım yaptılar. Kanser çalışmaları yapmak adına biyoteknoloji şirketi Seagen’i 43 milyar dolara satın aldıklarını açıkladılar.
Yapılan satın alma işlemi için her iki şirketinde yönetim kurulları tarafınca onay alındığı da açıklandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.