Yaşlanmayı Durdurmak Mümkün Mü? Cilde İyi Gelen Bakımlar Nelerdir?

Yaşlanmayı Durdurmak Mümkün Mü? Cilde İyi Gelen Bakımlar Nelerdir?
Cilt bakımı hem yaz hem de kış aylarında büyük bir özen ister. Cildin iyi bir bakıma sahip olması, kişilerin yaşlılık belirtilerinin daha geç meydana gelmesini sağlamaktadır. İşte detaylar...

Cilt bakımı özellikle kadınlar tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Özellikle kış ayları, cildin daha fazla bakıma ihtiyaç duymasına neden olmaktadır. Kışın soğuyan hava, cildin nem seviyesinin normalden daha hızlı bir şekilde düşmesine neden olmaktadır. Bu da cildin daha çabuk kurumasına ve kırışıklıkların meydana gelmesine sebebiyet vermektedir.

Soğuk Havanın Cilde Zararları

Cildin nem dengesinin korunması, başta cilt sorunlarının meydana gelmesinin engellenmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra, nem oranı dengeli olan ciltlerde yaşlanma belirtileri arasında yer alan kırışıklık oluşumları daha geç meydana gelmeye başlamaktadır. Soğuk hava, cildin nem oranının düşmesini ve cildin kurumaya başlamasına neden olmaktadır. Kuruyan ciltte, dökülmeler, cilt sorunları meydana geldiği gibi kuruyan cilt, dış etkenlere karşı da daha hassas bir dokuya sahip olmaktadır.

Cildin Nem Dengesinin Korunmasının Önemi

Günlük olarak kullanılan nemlendirici kremler, cildin ihtiyaç duyduğu nem oranının elde edilmesine katkı sağlamaktadır. Ancak bazı durumlarda kullanılan kremler, cildin nem dengesinin sağlanması konusunda ve cildin kaybettiği nem oranının geri kazandırılması konusunda yeterli olmamaktadır. Bu gibi durumlarda doğal yöntemlerin cilt üzerinde uygulanması her zaman daha büyük faydaların elde edilmesini sağlamaktadır.

Yaşlanmayı Doğal Yöntemler ile Durdurun

Tercih edebileceğiniz bazı doğal yağlar hem cildin nem oranının dengelenmesini hem de cildin yaşlanmaya karşı daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Doğal zeytinyağının cilt üzerine uygulanması, cildin E vitamini ihtiyacını karşılarken aynı zamanda, cildin beslenmesini ve onarılmasını da sağlar. Bunun yanı sıra, avokado yağının kullanılması ise, çok sayıda vitamin, mineral ve faydalı yağ asitleri ile cildin en iyi şekilde nem dengesinin korunmasını sağlar. Kolajen üretimini de destekleyen avokado yağı, ciltte meydana gelecek olan kırışıklıkların oluşumunu engeller.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.