Faydası Saymakla Bitmeyen O Besin! Şifa Deposu Sebze...
Brokoli, birçok besin arasından en zengin ve doyurucu bir sebze olarak bilinmektedir. Brokoli sayesinde kişinin bağışıklığı ve kemikleri güçlenir. Ayrıca brokoli vücuda birçok fayda sağlar. Peki brokolinin vücuda sağladığı bu faydalar nelerdir?
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR
Brokoli, içinde bulunan maddeler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Vücut direncini de arttırır. Kişiyi grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı korur.
KANSERİ ÖNLÜYOR
Brokoli, karnabahar ve brüksel lahanası gibi sebzeler kanserle mücadelede kişiye büyük bir fayda sağlar. Araştırmalara göre, brokoli meme ve rahim kanserini önlemeye yardımcı oluyor.
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Brokoli lif açısından zengin olan bir besin olduğu için kandaki kolesterol düzeyini düşürmeye ve dengede tutmaya yardımcı olmaktadır.
KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR
İçeriğinde bulunan K vitamini ve kalsiyum sayesinde kemiklerin güçlenmesini sağlar. Bu sayede kemik erimesi hastalıklarının önüne geçmiş olur.
KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER
Vitamin deposu olan bu sebze, damarların zarar görmesini engeller. Vücudun kan basıncını düzene sokar ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
GÖZ SAĞLIĞINI KORUYOR
Brokoli içerisinde bulunan birçok vitamin sayesinde katarakt gibi göz sorunlarının önüne geçebilmektedir. Bu besin tüketildiğinde, elektronik cihazlardan dolayı maruz kalınan radyasyonlar vücuttan uzaklaştırılır.
YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR
Brokolinin düzenli olarak tüketilmesi, ciltteki kırışıklık ve dolayısıyla erken yaşlanma gibi sorunların önüne geçmektedir. Ayrıca brokoli, hücreleri yenileyerek saç dökülmesini de azaltır.
BROKOLİ NE ŞEKİLDE TÜKETİLMELİDİR?
İnsan sağlığına birçok faydası bulunan brokoli, buharda pişirildiği zaman besin değerini kaybetmez bu yüzden bu şekilde tüketildiğinde içerisindeki besin değerleri daha çok alınmaktadır. Eğer brokoli çok fazla pişirilirse besin değeri kaybolur veya azalabilir. Bu yüzden buharda fakat çok fazla pişirmeden brokoli tüketilebilir. Ayrıca buharda çok hafif pişirilerek tereyağında kızartma yapılarak da tüketilebilir. Bunların dışında damak zevkine göre fırında da pişirilebilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.