Gaziantep BİTMEYEN hastanelerden DERTLİ! Gaziantep Şehir Hastanesi Komple Bitecek mi? 25 Aralık Devlet Hastanesi Ek Binası Ne Oldu?

Gaziantep BİTMEYEN hastanelerden DERTLİ! Gaziantep Şehir Hastanesi Komple Bitecek mi? 25 Aralık Devlet Hastanesi Ek Binası Ne Oldu?
Yapımına 2021 yılında başlanan 25 Aralık Devlet Hastanesi 300 Yataklı Ek Bina İnşaatında çalışmalar 2022 yılında durmuş, ardından ise artan maliyetler sonrası yüklenici firma iş bırakmıştı. Sağlık Bakanlığı 25 Kasım 2022 tarihinde yeniden ihaleye çıkmıştı. İhalenin ardından 300 Yataklı Ek Binada inşaat çalışmalarının Şubat ayında yeniden başlayacağı öğrenildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sağlık üssü konumunda bulunan  Gaziantep’te bulunan kamu ve özel hastanelerde her gün binlerce hasta tedavi görüyor. Artan kent nüfusunun yanı sıra mülteci nüfusu, çevre iller ve bölgeden gelen hastalar da eklenince hastanelerin yükü daha da artıyor.


AYLIK 2 MİLYON HASTA!

Yalnızca ikinci basamak bir devlet hastanesi olan  Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde aylık tedavi için başvuran hasta sayısı 2 milyon olurken, GAÜN’e bağlı Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise günlük 15 bin hastaya hizmet veriliyor.


ŞEHİR HASTANESİ BEKLENİYOR

Mayıs ayında devreye alınacak olan 1875 Yataklı Şehir Hastanesi ile günlük 18 bin hastaya hizmet verilmesi hedefleniyor.


İHALE FES EDİLDİ

1875 Yataklı Şehir Hastanesi’nin yanı sıra kentte beklenen bir diğer hastane ise 25 Aralık Devlet Hastanesi 300 Yataklı Ek Bina oluyor. Gaziantep’in önemli sağlık kuruluşlarından olan 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin kapasitesinin artırılması için 300 Yataklı Ek Bina ihalesi yapılmıştı. 2021 yılında yapılan ihale sonrası yüklenici firma çalışmalara başlamış artan maliyetler sonrasında ise sözleşme fes edilmişti.

YENİDEN İHALE YAPILDI

Proje ile ilgili yeni ihale ise 25 Kasım 2022 tarihinde yapıldı. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapılması için Sağlık Bakanlığı bekleniyor. İhale ile ilgili itiraz süreci ve sözleşmenin imzalanması ile ilgili sürecin işlemesi nedeniyle yer tesliminin henüz yapılmadığı öğrenildi.


YER TESLİMİ BEKLENİYOR

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgilere  göre, 25 Aralık Devlet Hastanesi 300 Yataklı Ek Bina İnşaatı ile ilgili ihale 25 Kasım 2022 tarihinde yapıldı. İhalenin ardından sözleşme itiraz ve yer teslimi gibi süreçler devam ediyor. İtirazın olmaması halinde Şubat ayında 25 Aralık Devlet Hastanesi 300 Yataklı Ek Binada yer teslimi yapılarak inşaat çalışmaları başlayacak.


300 YATAKLI EK BİNA İNŞAATI HAKKINDA...

25 Aralık Devlet Hastanesi ek binasında 54 adet yoğun bakım ünitesi, 300 yatak, 110 poliklinik, 22 diyaliz ünitesi, 11 ameliyathane, 20 acil müşahede yatağı yer alacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.