Süper Lig, Akhisar, Scout!.!

Gaziantepspor çözümsüzlüğünden sonra şehrin üst aklının ortaklaşa verdiği kararla, Belediyespor, Gazişehir serüveni iki playoff ve bitmek bilmeyen seri penaltılar sonrası takım şampiyon oldu ve şehirde yeniden süper lige çıktı.
Buraya kadar harika ;
Ya şimdi ve sonrası !..!
Süper lig demek evinizin Şehreküstü, Gazikent, Düztepe, Karataş'tan İbrahimli'ye taşınması demektir!!
Yani yeni bir ev, yeni dekorasyon, yeni komşular demektir.
Geçen yıl Adil Konukoğlu ve ekibi Elazığ, Ümraniye, Afyon, Altay gibi ismi cismi pek olmayan kişilerle masada oturup sohbet ederken şimdi bir tarafında Ali Koç, diğer tarafında Fikret Orman, yanında Göksel Gümüşdağ, karşılarında Mustafa Cengiz ve Ahmet Ağaoğlu olacak. TFF'de Nihat Özdemir ve ekibi selam duracak.
Yani burası farklı bir lig, farklı bir dünya.
O zaman yönetimininde, teknik heyetininde, futbolcu kadronda, tesislerin, çalışanların, basın bile farklı olmak zorunda.
Kadroya gelelim!!
Geçen sene kongredeki rakamlar üzerinden gidelim, bu takım 90 trilyonun üzerinde harcama ile şampiyon oldu. Şampiyon olduğuna göre maddi rakamların önemi yok, çünkü başkanın tek hedefi vardı, şampiyonluk. Bunu da tek başına, maddi, manevi harcadı ve başardı. Zaten iddia ediyorum Adil Konukoğlu dışında bu takımı bırakın şampiyon yapmayı şu son playofftaki Ankara ve İstanbul'a yüzlerce otobüs, binlerce taraftar, kumanya, özel uçağı organize edemezdi.
Ama bakın şu anda küme düşen Akhisarspor takımının oyuncuları adeta kapış kapış alanın elinde kalıyor. Üstelik hepsi süper lig takımları tarafından alınıyor. Kaleci Fatih Başakşehir, Mustafa Yumlu Denizlispor, Caner Osmanpaşa Sivas, Manu, Sisoko, Lopez, Regaten, Barbosa kısaca takımın hepsinin neredeyse ciddi talipleri var.
Bunu neden yazıyorum ;
Bakın böyle bir takım kadro kalitesi ve derinliği ile küme düştü.
Peki bizim şampiyon olan takımdaki hangi futbolcuya transfer teklifi var ?
Sözleşmesi devam eden bir futbolcuyu para ile satabildik mi ?
Yada boşta olmasına rağmen süper lige giden var mı ?
Aksine biz kadro temizliği için bir çoğunu bonservisi bedavaya vermemize rağmen gitmiyor, üstüne para vermek zorunda kalıyoruz.
Bu şunu gösteriyor!!
Biz kulüp olarak önceki sezon Erkan Sözeri'ye teslim olduk. Geçen sezon başında Yalçın Koşukavak'a, 10 maç sonra Mehmet Altıparmak'a hep transfer istekleri, sonrasında aldık, aldık, aldık, değirmen gibi öğüttük. Herhalde bu süreçte 50'ye yakın transfer yaptık.
Şimdi süper ligteyiz ama ortada bu lige uygun kadronun olmadığını gördük.
Şimdi yeni teknik direktör Smuda ve ekibine teslim olup onların getirdiği yabancılar, yada 30'lu yaşlarda adları bilinen yerli isimler üzerinde tur atıyoruz.
Peki bizim scoot ekibi yada kulüp transfer politikamız nedir ?
Scoot ekibimiz yıl içinde çalışmışsa ?
Önerdikleri transferler nerede ?
İsmi geçen Olcay Şahan, Emre Çolak, yada Sisoko, Manu ve benzerleri için bu ekibi kurmaya gerek yoktu ki ?
Troyes'ten Yoan Salmier, Groningen'den Zeefuik, Heerenven Hornkamp, Fürht'den Lucas veya değişik ülke, kıta, lig ve takımlardan kimsenin bilmediği isimler önerdiler mi ?
Yarın bu Sumudica, Ayhan Akman gidence yine yeni hoca ve onun menejerlerine mi teslim olacağız.
Oysa şu anda Gaziantep'te çalışmayan, yada kulüp içinde her gelen teknik direktörün yanına zorla monte etmeye çalıştığımız Erdal Güneş ve diğer hocaları Avrupa, Amerika, Afrika, Rusya gibi ülkelere salıp biz elimizdeki portföyle transfer yapsak müthiş olmaz mı ?
Bu arada şu tesisteki müdür sayısınıda bir gözden geçirin, maşallah Gaski Tesislerine önüne gelen siyasetçi, bürokrat adam gönderince takım KİT'e dönmüş haberiniz olsun!.!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi