Mersin İdmanyurdu, Stad, Meydan!!

Geçenlerde komşumuz Mersin'e gittim acı, kahır, ibret dolu izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim!.!
1925 Mersin İdmanyurdu Kulübünün kuruluş tarihi.
Tam 100 yıllık ulu bir çınar.
Şimdi 2019 bu asırlık çınarın kapısına el birliği ile iş bilmez başkan ve yöneticiler, hırsız menejerler, komisyoncu teknik adamların soyup soğana çevirmesi ile hep birlikte ruhuna el fatiha okunurken, Mersin şehir mezarlığına asırlık çınar gömüldü.
2018 yılında Mersin şehrinin dışında otobanın kenarında harika ve modern stad tam 150 trilyon harcanarak yapıldı ama ortada ligte oynayacak bir takım kalmadığı kapısına kilit vuruldu. Şimdi bu güzelim stad da kediler, fareler, inler, cinler top oynuyor.
100 yıllık kulüp olağanüstü borçları nedeniyle küme düşe, düşe amatöre kadar geldi ve bu borçlardan kurtulmak için formül olarak adı değiştirilip İçel İdmanyurdu olarak Bal liginde oynatılmaya çalışılıyor.
Peki Mersin İdmanyurdu takımı ve 100 yıllık ulu çınar yok olurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi ne yapmış biliyormusunuz ?
Şehrin en güzel meydanlarının adlarını Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş meydanı yapmış.
Bununla da yetinmeyip meydanlara bu takımların simgeleri Kanarya, Aslan ve Kartal heykellerini koyduğu gibi amblemlerinide görkemli bir şekilde yerleştirmiş.
O zaman 100 yıllık Mersin İdmanyurdu takımının neden bu durumda olduğu ve kapatıldığı meydanda!!
Allahtan biz aynı şartlarda düştük ama elimizde rezervde yedek Gazişehir takımımız var dı ?
Ya birde o olmayıp düşsek, üstünede Demokrasi meydanına Kanarya, Hükümet Konağına Aslan, İstasyon meydanına kartal yapıp meydanlarıda Fenerbahçe, Galatasaray , Beşiktaş yapsalardı ne yapardık bilemem...!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi