Gazişehir ve Transfer!!

Hiç sezon başına veya iki yıllık döneme filan gitmeyelim!!
Çünkü o kadar çok futbolcu ve teknik adam sirkülasyonu var ki işin işinden çıkamayız!!
Sadece devre arasında gelen tam yedi isim var.
Erhan Çelenk
Kenan Özer
Sow
Mücahit Albayrak
Oğuz Ceylan
Elmar Branjanson
Uğur Arslan Kuru
Bunların içinden Sow dahil bir çoğuna beş ay sonra kulüp bul dendi.
Hadi geçtiğimiz yılın toleresi var dı ?
Neydi o ; Bu takımın ve şehrin tek hedefi şampiyon olmak ve süper lige çıkmaktı. Onun için başkan Adil Konukoğlu gözünü kararttı ve yaşına, başına, kariyerine, parasına bakmadan, sezon öncesi Koşuvak'ın, devre arasında Altıparmak'ın listesine itiraz etmeden aldı.
Sonrası başkanın inancı, şehrin, taraftarın duası, futbolcuların playofflardaki çabası ve en önemlisi Allahın yardımı ile şampiyonluk geldi.
Şimdi süper ligteyiz!!
Bu kez de bu ligte kalıcı olma adına yine yaşına, başına, parasına, kariyerine bakılmaksızın taraftara ve spor basınına göre şaşalı transferler ardı ardına geliyor.Muğdat Çelik, Pavel Olkovski, Junior Morais ile imzalar atılırken, Olcay Şahan, Emre Çolak, Giray Vural, Kana Bıyık gibi isimler sırada bekliyor.
Bunların çoğu Adem Büyük örneğinde olduğu gibi daha karizmatik bir kulüp arayışında veya buraya gelmek için nazlanıyor, astronomik rakamlar istiyorlar.
Bende diyorum ki başkan Adil Konukoğlu'na!;
Dağdan, taştan, topraktan çimento yapan Çimko!
Havada esen yellerden rüzgar gülleri ile enerji yapan Sanko Enerji!.
Su akar, türk bakar sözünün aksine sudan elektrik üreten Hacı Sani Bey barajı!.
Tarladaki pamuk kozasından, iplik üreten Sanko İplik!
Bunları ve bunun gibi yüzlercesini Türkiye'nin hemen hemen her bölgesi ve şehrinde üreten dünyaya, ihraç eden bir grup nasıl futbolda işin tüketen yani ithal eden tarafında olur.
Bu sezon başı al, olmadı önce teknik direktörü, sonra devre arası sezon başında alınan futbolcuları gönder, devre arası yeni hoca, yeni transferler ve ertesi yıl yine aynı senaryo.
Lütfen sayın başkanım bu futbolla ilgili kadro planlaması, yapılanma, teknik direktör, futbolcu seçiminde kiminle istişare ediyorsanız, yanınızdaki, sağınızdaki, solunuzdaki, Ankara, İstanbul, yurt dışında kim varsa bir gözden geçirin.
Taşıma suyla değirmenin gitmeyeceğini en yakın biz Gaziantepspor örneğinde yaşadık.
Yetmedi türk futbolunun gelinen noktası Bein Sport iflas, kulüpler battı ve TFF konkardoto ilan ederek bankalar birliğine başvurdu.
Bize Muğdat Çelik'i 2009 yılında Kastamonuspor'dan , 2010 yılında Olkovkoski'yi, Gwarek Zabrze'den, 2011 yılında Morais'i Freamunde'den, Olcay Şahan'ı 2012 yılında MSV Duisburg'tan, Güray Vural'ı 2007 yılında Selimiye alt yapısından bulup getirecek sistem ve bunları oralarda bulacak ekip lazım.
Unutmayın başkanım bu kulüp zamanında şu tezle başarıya ulaşıp, Türkiye ve Avrupa'yı sallamıştı. İstanbul'da bırak oynamayı üzerinden uçan topçuları bu şehre sokmamışlardı. Şimdi bırakın üzerinden uçmayı değil İstanbul'u; dünyayı karış karış gezen, bilenler burada fink atıyor

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi