Gazişehir Futbol ve Gaziantep Basketbol!!

Gaziantep Basketbol Boray Dai ;
Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in bütçeleri 20 ve 30 milyon euro arası. Bu iki takım hemen hemen her sene Euro Lugte final four oynuyor, yarı final, final, şampiyon oluyorlar.
Bu iki takım aynı zamanda Gaziantep Basketbolun Türkiye ligindeki rakipleri. Yani Gaziantepli basketbolseverler bu olağanüstü takımları ve diğer süper lig takımlarını ayaklarını uzatarak aileleri ile birlikte Karataş spor salonunda çok cüzi bilet fiatları ile izliyorlar.
Peki nasıl oluyorda çok cüzi bir bütçe, mütevazi kadrolar ile bu takım her sene bu ligte oynuyor, zaman zaman bu yıl olduğu gibi Türkiye'yi Avrupada temsil edecek dereceleri alıyor.
Sebebi çok basit Sportif Direktör Boray Dai ;
Bundan önceki Başkanlarda Deniz Köken ve diğerlerinde olduğu gibi Cengiz Şimşek'te bu Gaziantepli genç delikanlıya, vizyonuna, tecrübesine, kalitesine güveniyor.
O da her sezon olduğu gibi kendine güvenenleri mahçup etmiyor, teknik adamını buluyor, ekibini kuruyor, sadece Avrupa, Amerika değil tüm dünyayı scoot ekibi ile tarıyor, bu şehre takıma, bütçesine uygun isimleri getiriyor. İsim yaptırıyor, kariyer yaptırıyor, sonra gönderiyor.
Peki Gazişehir Futbol ;
Bundan önce Belediyespor dönemleri, şimdilerde Gazişehir bir tane kendi içinden sportif direktör yaratamadığı için ya teknik adamlara, ya yerli, yabancı menejerlere teslim oluyor.
Sonuç her sezon öncesi yeni teknik direktör onlarca futbolcu transferi, sonra devre arası yeni hoca ve sezon başında gelenleri gönderip, yeni transferler.
İddia ediyorum şu Belediyespor'un ve Gazişehir'in son 10 yıldaki transfer politikasını, gelen teknik adam, futbolcu transferlerini toplasak bence sadece Türkiye değil Dünya rekoru kırarız.
Üstelik bu kadar gelip, gidene rağmen bir tane futbolcu satılmaz mı ?
Geçen yıl şampiyon olan takımdan bir tanesi paraya tahvil edilmez mi ?
Onun için futbolun başına acilen bir Boray Dai lazım.
Sonra herkes kendi görevinin başına baroya, fabrikaya, kefalete, ünvanlı STK'larının başlarına!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi