Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Mulhimeye erişenler,
Yüce Yaratıcının bir takdiri olarak mertebe mertebe sayısız kaderlerle sınanıp artık bitti dediğimiz anda basamak basamak ilerletilip asıl sınav vadisinin kapısına getirildigimiz yanlız sikayetsiz kalp sırrına erenlerin dışında kalanların savrulduğu hatta bazen kendini Mehdi a.s. dahi zannettiği çoğunun döküldüğü zorlu aldatıcı bir yolculuktur.Bu mertebe nefislerin başını döndürdüğü tamaha,hırsa ,karşı cinse kapıldığı ,dünya saltanatına,şan'a şöhrete aldandigi bir yerdir.Ey can bin ömründe olsa hepsi de sonuçta bir an..
Her ne olursa olsun yine de kendini toparla,bu yoldan geri dönülemeyeceğini anla, asla hatalarınla hayiflanma, Allah'tan kaçarken bile Allah'a sığındığını farket.
Hani O kalbine sığındığın vefasızı hatırla nasilda tozu dumana katıp gitti , halbuki dilinden dökülen her kelime sanki birer sihir gibiydi. Adını her yere yazmak herkese haykırmak istiyordun. Asla seni sevdiği için Yaratan Rabbin gibi sevmeyecek olanı sevdin,belki de sayısız sevda duraklarından geçtin. Şimdi adını her duyduğunda canın acıyor, kaçtığın ve sana senden yakın olana , Allah'ına sığınıyorsun. İçin sıkılıyor öğrendin artık, Ya Baki Entel Bakii diyorsun.
Korkusuzca yine yeniden daima muhabbet ile bilinmek isteyen O (cc) sonsuz Güzeli en güzel isimleriyle yetiş dercesine yaralı gönlünle ihya et. Çünkü İhya edilmiş bir gönlün açamayacağı kapı yoktur. İnsanoğlunun binde birinin bile erişemeyeceği Hiç'lik , muhabbet zirvesine eriş.
Ey Hakk yolcusu boş değil bu meydan, yürü, yürü ki asla yolda kalanlardan olmayasin. Sen yeterki yiğitligin ipine saril ve gerisini Yüceler Yücesi Mabud'una bırak. Vesselam.

HAYIRLI CUMALAR dilerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi