Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş Yazıyor: 'Dedikodu: Yalan mı, Gerçek mi? - Özgür Özel'in Gaziantep Mitingi'

Ben gazeteciliği tam yarım asırdır yapıyorum. Bu işe başladığım günden bu yana, elimden geldiği kadar Gaziantep'i her zaman korumaya çalıştım. Şehirde kötü bir dedikodu da olsa, gerçeğini bilsem bile kolay kolay yazmam. Son günlerde baktım ki, Gaziantep yine dedikoduların en hızlı estiği şehirlerden biri olmuş.

Hayatımda, Kur'an-ı Kerim'den iki konuyu kendime örnek alırım. İlki, Kur'an-ı Kerim'de "keşke" sözcüğü kesinlikle yok! Hayatımda da bu sözcüğü hiçbir zaman kullanmam, buna da bağlı kaldım. Yine Kur'an'da hadisler arasında, "Bir insan suçlu değilse ve eğer dört kişi ona şahitlik etmiyorsa, olmayan bir şeyi var gibi yayıyorsa, bu en büyük günahlardan biridir" denir.

Yine de ne olmuş; dedikodulara göre ismi herkes biliyor, duymayan kalmadı. İlginç bir olay yaşanmış. Ben böyle bir şeyi ağzıma bile yakıştıramadım. İlgili site yöneticileri açıklama yapmış, üstelik bu sitede milletvekilleri, eski milletvekilleri ve eski belediye başkanları gibi elit bir tabaka yaşıyor. Böyle bir dedikodunun verdiği zararın hesabını kim verecek? Çünkü orada çocuklar ve aileler yaşıyor. Eğer böyle bir olay varsa, bunu yazan arkadaşlarımız, haddim olmayarak söylüyorum, ispatlamak zorunda. Kimin yazdığı önemli değil; bu olayın ne olduğu paylaşılmalı ya da o ilgili sitenin yönetiminden dört kişi, yazan arkadaşlarımıza giderek bunu belgelerle ispatlamalıdır. Eğer doğru değilse, vebali kimse ödeyemez.

Yazık oluyor Gaziantep'e... Biz böyle şeyleri görmedik. Bu şehirde ne oluyorsa hepimize birden oluyor. Gaziantepspor küme düştü, şehirde düşüşe geçti. O nedenle yazık oluyor Gaziantep'imize, yapmayın beyler...

*Özgür Özel'in Mitingi*

12 Eylül 1980 öncesinde Gaziantep, CHP'nin kalesiydi. Yaklaşık 1980'e kadar CHP iktidarı sürdü. İsmet Paşa ve Bülent Ecevit döneminde CHP, Gaziantep'te hep birinci parti oldu. 1965 hariç, CHP'nin en önemli şehirleri arasındaydı Gaziantep. 1980 ihtilalinden sonra, 1983'ten 1989 yılına kadar ANAP, Büyükşehir Belediyesi'ni yönetti. 1989'dan sonra o dönemin SHP'si, şimdinin CHP'si ile Celal Doğan, 2004'e kadar yönetti. Dile kolay, 15 yıl Büyükşehir'i bırakmadı. 2004 yılında AK Parti, Büyükşehir Başkanlığı için Asım Güzelbey'i gösterdi ve AK Parti'nin desteği ile başkan oldu.

Bunları niye yazıyorum? CHP'nin Gaziantep'te önemli bir seçmeni vardı, ama Celal Doğan başkan seçildiği dönemlerde de çoğu seçimi %34 gibi bir oyla kazandı. AK Parti'de ise 2014'te Güzelbey'in aday olmadığı zaman Fatma Şahin seçildi ve hala başkan. Son 31 Mart seçimlerinde Şehitkamil'i, 30 yıl aradan sonra tekrar CHP adayı Umut Yılmaz kazandı ve Gaziantep'te oyunu artırdı. Burada ne söylemek istiyorum? CHP, Gaziantep'te şu an milyonluk bir ilçenin yönetiminde, iki tane de Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç gibi çalışkan vekilleri var. Ama her nedense, CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu, elinden geldiği kadar güçlü bir başkan olmak istiyor, fakat birileri bunu engelliyor. Aynı durum Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım için de geçerli. Seçilen belediye başkanı Umut Yılmaz sanki hem il başkanı hem ilçe başkanı gibi hareket ediyor. "Umudum" böyle olmaz! Yaşanacak mitingdeki sonuçları da görürsünüz.

Özgür Özel'in mitingi için ben çok bir şey demek istemiyorum. 31 Mart öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'e geldiğinde miting alanı tıklım tıklım doluydu. Bu sonuca göre de büyükşehirde Şahin önderliğinde tüm ilçeleri 10-0 almayı planlıyordu, ama sonuç öyle olmadı. Bu da demek ki artık mitingler bir ölçüm olmuyor.

31 Mart seçimlerinde ne oldu derseniz, Gaziantep'te CHP'nin Büyükşehir ve Şahinbey'de güçlü adayları olsaydı, belki iki belediyede de bu kadar fark olmazdı. Bu durumda, Özgür Özel'in 31 Mart'ta aldığı oya göre mitinge çok az sayıda katılım vardı. Miting, bana göre iyi organize edilmemişti. Üstelik Şehitkamil, Nizip ve Karkamış gibi ilçeler de CHP'deydi. Bu kadar güçlü olacaksınız ama fıstık mitinginde Özel'i meydanda yeterli bir topluluk karşılayamayacak...

O nedenle mitingler için yorum yapmıyorum, ama Özel, Gaziantep'in sorunlarına da pek değinmedi. Bilirsiniz, Gaziantep uyuşturucuda en önde olan illerden biridir, sanayide büyük bir ekonomik sıkıntı var, intihar sayısı artmış, piyasa acayip şekilde kitlenmiş. Bunları konuşacağınıza, Gaziantep'le ilgili fıstık dışında bir şey konuşmadınız. Suçlusu da biz değiliz; sorunları biri geldiğinde ona anlatması gerekiyor. Ondan sonra da Özel'in gelip Gaziantep'in sorunlarını miting alanında etkileyici bir şekilde konuşması gerekiyor. Sayın Özel de, bana göre coşkulu bir miting göremeyince rahatsızlandı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi