Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Dörtlü yol arkadaşları! SSK, Maliye ve Tarım İl Müdürlüğü denetimleri bunaltıyor! Fıstık sahtekarlığında bu kadarını görmemiştim

Ben bugün Gaziantep'in dörtlü bir ekibinden sizlere bahsetmek istiyorum. Bu ekip gerçekten de şehrin her türlü sorunu çözmek için sürekli ortak aklı ortaya koyarak fikir alış-verişi yapıyorlar. Bu ekibin başında Gaziantep'in 23 yıldır siyasetine damga vuran Fatma Şahin vardır. Sayın Şahin bu ekiple birlikte olmanın mutluluğunu da yaşıyor. Bu ekipte Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanı Tümgeneral Halil Şen ve Gaziantep İl Emniyet Müdürü Celal Özcan bulunuyorlar.

Sayın Şahin benim ziyaretim de yoktu ama Vali Çeber, Tümgeneral Halil Şen ve Emniyet Müdürü Özcan ile bir aradaydık. Üçüne baktığımda Fatma Hanım'ın eksikliğini hemen hissettim. Onlarla da bunu paylaştım.
Ben dörtlü ekibin bir arada olmasının herkesi kıskandırdığını düşünüyorum. Vali Çeber'in Bartın ve Rize'deki çalışmalarını mesleğimden dolayı biliyorum. Halka yakınlığı ile tanınıyor, kapısını herkese açıyor.

Aynı şekilde Celal Özcan'da sayın Eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz döneminde Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü yardımcısıydı. Kendisi Elbistan doğumlu. Gaziantep-Maraş zaten yıllardır komşudur. Özcan'ın da bitişik komşunun evladı olması bizim için önemli. Özcan'da emniyet ve asayiş yönünden Gaziantep'e göz bebeği gibi bakıyor.

Yine aynı şekilde Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanlığını ilk kez Tümgeneral rütbesi ile bir askerin yönetmesi çok önemli bir olay. Halil Paşa'nın yaptığı çalışmalarda günlük olarak bize Gaziantep Valiliği aracı ile düşüyor. Her gün bir hizmet var. Halil Paşa'nın aynı zamanda bir özelliği daha var halkla iç içe mütevaziliği ile tanınıyor.

Tek Kelime ile Gaziantep'i bu dörtlü ekip çok iyi yönetiyor. Bu ekibin hep birlikte omuz omuza çalışmalarına hep görüyorum. Yol arkadaşlıklarını da çok beğeniyorum....

Esnaf, Maliye-SSK ve diğer kurumun denetiminden bıktı!

Denetim güzel bir şey ama her şeyin aşırısı çok fazla. Esnafın da işleri pek iyi değil. İyi olanlarda gıda sektöründe her zaman bir hareketlilik vardır. Bu sektöre de mecburi ihtiyaçlar karşılandığı için işleri iyi olabilir ama genel tabloya baktığımızda SSK, Maliye, Tarım İl Müdürlüğü ve buna benzer kurumlar denetim üstüne denetim yapıyor. Buna bir de zabıta eklenince esnafta yoğun denetimlerden bıkıyor. Acayip rahatsızlar...

Bir de bunun üzerine son günlerde büyük holdinglerin vergi vermemesi, teşvik gibi imkanlardan yararlanması, yıllık bir ödeme yapmamalarından dolayı kamuoyu da bundan rahatsız. Sayın Hazine ve Maliye Bakan'ı Mehmet Şimşek 700 holdingin denetlendiğini söylese de bu şirketlerin yatırım yaptıkları için ve istihdam sağladıkları için vergi ödemediğini de kimse bilmiyor. Büyük holdingler mutlaka vergi veriyordur ama ne kadar veriyorlardır bilmem.
Kısacası bu kadar denetim çok fazla. İlgili kurum yöneticileri en azından bu denetimleri asgariye düşürerek esnafı bu dertten kurtarabilirler...

Fıstık sahtekarlığında bu kadarını görmemiştim!

Bizim Olay Medya haber merkezi gerçekten de önemli bir haber imza atmışlar. Ben gazetenin ana sayfa sorumlusu olsaydım bu haberi manşete çekerdim ama arkadaşlar her nedense haberi aşağıda bir yerde vermişler.

Haberden anladığım şu; Gaziantep fıstığın ana başkentidir. Gaziantepliler fıstığın ne olduğunu kokusundan ve lezzetinden anlarlar ama sahtekarlar yer fıstığına gıda boyası katarak gerçek fıstık gibi piyasaya sürüyorlar.

Şuan pasta malzemesi satan iş yerlerinde sahte boyalı fıstığın kilosu 200 TL'ye satılıyor. Bunu 1200 TL olan gerçek fıstığın içerisine kattıklarında ise anlaşılmaz. Bu sahtekarlık ile başta Ticaret İl Müdürü Mehmet Karayılan ve belediyelerin ilgili zabıtaları denetim yapmalıdırlar.

Bu fıstıktaki oyunu bozmamız lazım. Bu fıstık katmer, baklava ve birçok üründe süs olarak kullanıyor. Hiç kimsede fark etmiyor. Bu boyalı fıstık öyle bir hastalık yayıyorki kanseri tetikliyor. Kim bunları yapıyorsa, satışına da izin veriyorsa onunla mücadele etmemiz gerekiyor. Biz denetim fazla diye söylüyoruz ama böyle sahtekarlarada izin verilmemeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi