Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep'te AK Parti İl Başkanı Kim Olacak? EROL MARAŞ YAZDI: ERDOĞAN AK PARTİ ÖZEL EKİBİNİ GAZİANTEP'E YOLLADI

  • Erdoğan, Gaziantep'te kim il başkanı yapacak? Özel ekip araştırıyor!
  • Yılmaz, Atay ve Bozgeyik'e takdir yağıyor!
  • Ünlü iş adamı Eyüp Bartık'tan öğrencilere konferans!
  • Emlakçı, galerici ve gazeteci olmak çok kolay!

Zaman çok hızlı geçiyor.... Bugün itibariyle 31 Mart yerel seçimlerinin üstünden 57 gün geçti. Bildiğiniz gibi AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin seçimlerden 20 gün önce görevden ayrıldı. O günden bu güne 75 gün geçmiş.


AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı görevini bu süreçte başkanvekili olarak Murat Şerbetçi sürdürdü. Sayın Şerbetçi gücü yettiğince görevini en iyi şekilde yaptı. Ben şuana kadar da bir hatasını görmedim. Şans ve zaman verilirse daha iyi işlere de imza atacaktır.

Seçimde başarı ve başarısızlık tartışmaları almış başını gidiyor. Bana göre AK Parti, Gaziantep'te ilk kez başarısız olmuştur. Herkes bu durumu kabul etmelidir. Hiç bir bahaneye sığınmadan yapılan hatalara bakılmalıdır.


Seçime Recep Tayyip Erdoğan'ın ismine sığınarak girildiği zaman hep kazanılıyor ama yerel seçimlerde de aday hizmette güçlü değilse başarısız olunuyor. AK Parti'nin belediye başkan adayları hizmet yaptıysa oyları aldılar ve belediye başkanı seçildiler. Buna rağmen Türkiye genelinde CHP rüzgarı, bazı AK Parti seçmeninin Yeniden Refah'a oy vermesi, AK Parti seçmeninin sandığa gitmemesi ve emekliler eklenince AK Parti bir çok yerde seçimi kaybetti.


Buna rağmen hizmetleri ile öne geçen Fatma Şahin ve Mehmet Tahmazoğlu, seçimi CHP rüzgarına rağmen kazandılar. Buna kimileri popülist politikalar, kimisi de hizmet desin önemli olan kazanmaktır. Kaybedince de her şey gün yüzüne çıkar. Bundan sonra AK Parti, Gaziantep'te daha dikkatli olmalıdır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te ve bölgedeki diğer şehriler olan Adana, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde il başkanları değişimi yapacak. Onun için bölgeye özel bir ekip gönderdi.


Artık hangi belediye başkanı , hangi sivil toplum örgütü, hangi milletvekili veya bir başkası il başkanına müdahale edemeyecek. Tek kararı verecek olan isim Recep Tayyip Erdoğan'dır.
Araştırmaların bitimine az bir süre kaldı ama gündemde bazı isimlerin adı il başkanlığı için geçiyor. Bu isimler arasında AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki, AK Parti Şehitkamil Başkanı Mehmet Yılmaz , mevcut il başkanvekili Murat Şerbetçi ve iş adamı Ercan Göğüş'ün ismi geçiyor.
Bekleyelim görelim il başkanı kim olacak.....

Memik Yılmaz, Sermet Atay ve Bünyamin Bozgeyik'e teşekkür ediyorum!

Ben sporun içinden gelen bir isimim. Büyükşehir Belediyespor ile şampiyonluk yaşayan bir başkanım. Büyükşehir Belediyespor'u şampiyon ettikten sonra ne futbolla ne de herhangi bir sporla ilgilendim. Statlara da uzak kaldım. Neden diye soracak olursanız eğer; çünkü spor da başarıya ödül yok! Büyükşehri Belediyespor ile şampiyon olduktan sonra tebrik beklerken bazı ayak oyunları ve iftiralara maruz kalarak takımı bırakmak zorundan kaldım.


Şimdi aynı durumu Memik Yılmaz yaşıyor. Hakkında çeşitli yalanlar, dedikodular dolaşıyor. Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz dürüst bir adamdır. Davut Gül Gaziantep'te valiyken güçlü bir yönetim kurmaya çalıştı ama ne yazık ki vali Davut Gül, İstanbul Valisi olunca, Memik Yılmaz'da istediği gibi bir yönetim kuramadı. Bundan dolayı da yönetime aldığı kişilerde etkili olamadı. Memik Yılmaz spora 20 yılını verdi. Ondan dolayı bazılarını dediği gibi "topu görse karpuz zanneden" bir adam da değildir. Ticaret hayatında da tırnakları ile kazıyarak ilerledi. Teşekkürler Memik Yılmaz...

Bu süreçte Memik Yılmaz'a en büyük desteği MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay verdi. Atay hiç bir zaman takımı yalnız bırakmadı ve bütün gücüyle takımın yanında durdu. Takım son 3 maçtan 9 puan alırken de kötü geçen dönemlerde de her zaman takımın ve başkanın yanında oldu. Şehirde herkes Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlarken Atay, Gaziantep FK'nın tarihi başarısını kutladı. Teşekkürler Sermet Atay....

Bir diğer teşekkürü ise AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik'e etmek isterim. Bozgeyik, Gaziantep FK'nın deplasmanda olsun kendi evinden olsun bütün maçlarını yakından takip etti. Biliyorsunuz Bozgeyik, Türkiye'nin en büyük spor kuruluşu olan Spor Toto başkanlığı yaptı ve bu süreçte Gaziantep'e bir çok tesis kazandırdı.

Bozgeyik son 3 maçlık periyotta futbolculara 5 bin dolarlık prim sözü verdi. Takım 3 maçı da kazandı ve Bozgeyik'de söz verdiği gibi bütün futbolculara 5'er bin dolar verdi. Yaklaşık 150 bin dolar para yapıyor. Gaziantep'te başka hangi milletvekili böyle bir şey yaptı bilmiyorum, ben yapanı da görmedim. Teşekkürler Bünyamin Bozgeyik...

Diğer yandan Fatma Şahin ve sayın Valim Kemal Çeber'de yapabilecekleri her şeyi yaptılar. Teşekkürler Fatma Şahin, Teşekkürler Kemal Çeber....

Bir teşekkürü de verdiği katkılardan dolayı OSB Başkanı Cengiz Şimşek'e etmek isterim. Teşekkürler Cengiz Şimşek...


Eyüp Bartık uzun süredir sessizdi!


Uzun süredir sessiz olan bir isim vardı. GTO eski başkanı ve Türkiye'nin en büyük lojistik şirketinin sahibi Eyüp Bartık uzun süren sessizliğini Çukurova Üniversitesi'nde öğrencilere konferans vererek bozdu. Eyüp Bartık yaptığı konuşmada öğrencilere " Önemli olan okul birinciliği değil hayat birinciliği" mesajını verdi.
Bu sözleri bende takdir ettim. Bana göre de önemli olan okuldaki başarı değil okulda öğrendiklerini hayatta başarmaktır. Eyüp Bartık öğrencilere çok çalışmalarını ve rekabet halinde olmaları, iş hayatında cesur olmaları gerektiğini söyledi.

Eyüp Bartık uzun süren sessizliğini verdiği bu güzel konferans ile bozdu. Eyüp Bartık'a hem öğrenciler adına hem de kendi adıma teşekkür ederim.

En kolay meslekler sektörü sıkıntıya sokuyor!


Bu aralar bana sürekli bir emlak dolandırıcılığı şikayeti geliyor. Bir şahıs Gaziantep'te 120 milyon TL'lik bir vurgun yaparak kayıplara karışmış. Bende bu emlakçı hakkında biraz araştırma yaptım.
Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç'ı bizzat arayarak bu şahsın emlakçılar odasına kayıtlı olmadığını öğrendim. Yani sizin anlayacağınız bu adam emlakçı bile değil. Sayın başkan bana " Erol Bey herkes emlakçı. Bu adamın odamızda bir kaydı yoktur" dedi. Kendisini emlakçı olarak tanıtan bu şahıs yüksek kar payı ile insanları kandırmış ve 120 Milyon TL ile kayıplara karışmış.
Bu durum galericilik ve gazetecilik sektöründe de geçerli. 3-5 arabası olan adam galerici olabiliyor yada herhangi birisi gazete sahibi olabiliyor. Bu durum beni rahatsız ediyor...
Gazeteci olmayıp da kendisini gazeteci gibi tanıtan isimlerle dolu etrafımız. Her yere rahatsızlık veriyorlar. Ülkemizde gazeteci olmak için bir üniversite diplomasına veya bir odaya bağlı olmaya gerek yok. Yani her önüne gelen bir gazete sahibi olabilir.

Kısacası emlakçılık, gazetecilik ve galericilik mesleklerinde hiç bir şart aranmıyor. Bu da bu meslekleri ayaklar altına alıyor maalesef. Bu duruma bir çözüm bulunana kadar hepimiz dikkatli olmalıyız..

EROL MARAŞ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi