Sezaryen Doğum Emzirmeyi Nasıl Etkiler?

Sezaryen Doğum Emzirmeyi Nasıl Etkiler?
Sezaryen Doğum Emzirmeyi Nasıl Etkiler?

Sezaryenle doğum normal doğuma göre daha uzun sürer, bunun için doğum sonrası emzirme zor olabilir, fakat farklı durumlar oluşmazsa imkansız değildir. Emzirmenin mümkün olmasını sağlayan hormonlar bebek doğmadan önce çalışmaya başlayacağından dolayı meme dokuları ve süt kanalları doğum sonrasına hazır hale gelir. Sezaryen ameliyatı sırasında uygulanan anestezi ve ağrılı ameliyat süreci emzirmeyi daha da zor hale getirebilir.

Anestezi ve ilaçlar

Epidural anestezi ile doğum yapan anne genelde bebeğin doğumunun hemen sonrasında emzirmeye hazırdır ve rutin emzirme prosedürleri uygulanarak emzirme gerçekleştirilir. İlk emzirmenin ameliyathanede yapılması ten teması için çok önemlidir. Bu sayede bebek dünyaya geldiği anda annenin kokusunu ve sıcaklığını alır kendini güvende hisseder. Doğum, ister genel anestezi, ister epidural anestezi şeklinde olsun, süt üretimini tetiklemek mümkündür. Bunun için yapılması gereken şey mümkün olduğunca bebeği göğüste tutmaktır. İlk günlerde anneden gelen süt miktarı azdır, ancak bebeğe yeterlidir. Elle yapılan masajla süt oranı daha da artırılabilir. Bebek emmiyorsa bu durumda emme pompası kullanılarak süt gelmesi tetiklenebilir.

Ağrı Ve Hassasiyet

Sezaryen işlemi sırasında cilt altındaki katmanlar açılır ve doğum sonrasında yeniden kapatılır. Bunun için sezaryen bölgesi hassas olur anne, doğum sonrasında rahat hareket edemez. Normal doğumda ise genişleyen rahim doğum sonrasında tekrar eski haline gelmeye çalışır ve bunun için kasılmalar meydana gelir. Kasılmalar kısa sürer ve doğum sonrası toparlanmak daha kolaydır. Bunun için sezaryenle doğum yapan bir anne bebeğini emzirirken rahatsızlık hissedebilir. Böyle durumlar için annenin rahat ettirilmesi de önemlidir. Uygun emzirme ürünleri bebeğin pozisyonunun tam olarak sağlanabilmesi için tercih edilebilir. Bu konuda Mycey Mini Emzirme Yastığı işinizi kolaylaştıracaktır.

Sezaryen ameliyatı bebeği de etkiler

Sezaryen ameliyatı yalnız anneyi değil bebeği de etkiler. Ameliyat öncesinde anneye verilen anestezi ve ağrı kesiciler kan yoluyla bebeğin sistemine geçeceğinden, doğum sonrasında bebek daha uzun uyur. Bu durumda bebek emmek yerine uyumayı tercih edeceği için emzirme süreci daha sıkıntılı bir hal alabilir.

Anne bebek ürünleri konusunda ihtiyacınızı www.dermoailem.com üzerinden sipariş verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.