Era Okulları

Era Okulları
Era Okulları

Era okulları ile öğrencilerin bilgen Koleji bünyesinde tam burslu ya da belli bir oranda burs kazanarak eğitim hayatlarına devam etmeleri mümkün olmaktadır. Bu kapsamda belli bir prosedür bulunmakta olup, hem öğrencilerin hem de velilerin bu kurallara uygun olarak davranış sergilemesi gerekmektedir.

Burslu Okumak İçin Gerekenler

Burslu okumak için gerekli olan bilgileri, okulun internet sayfası üzerinden bulabilmek mümkündür. Bunun dışında daha detaylı bilgi sahibi olmak için herhangi bir kampüse giderek müdüriyetle konuşulması gerekmektedir. Öğrencilerin burs almaya hak kazanmaları için internet sayfasında bulunan duyuruları takip etmek gerekir. Belli zaman aralıkları ile açılan Era koleji için ön kayıt formu oluşturarak kayıt olduktan sonra, sınava giriş yapılır.

Okulun daha önceden belirlemiş olduğu başarı yüzdesini tutturan öğrenciler ise burs almaya hak kazanırlar. Bu kapsamda burs alacak öğrencilerin sayısı, eğitim alınacak kampüsün kontenjanına göre farklılık göstermektedir. Burs yüzdeleri ise yüzde 100 olarak, belli bir kontenjana sahip olmaktadır. Öğrencilerin burs yüzdeleri kendi arasında kontenjanlara bölünerek, öğrenci sayısı belirlenmekte olup, her dönem farklılık gösterebilmektedir.

Kazanılan Burs Kesilir Mi?

Kazanılan bursun kesilmesi gibi bir durum ancak, okul yönetimi ile ilgili bir sorun oluştuğunda mümkün olabilmektedir. Öğrencinin okul içindeki mevcut davranışları, okul heyetinin böyle bir karar almasına sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca yıl boyunca öğrencilerin başarı ortalamasının da düşüşe geçmemesi gerekmektedir.

Bu alanda öğrencilerin burslarının kesilme olasılığına karşın herhangi bir disiplin suçu da işlememiş olmaları gerekmektedir. Gerekli bilgiler veli sözleşmesinde bulunmakta olup, hem öğrenciye hem de velilere bilgi aktarımı yapılmaktadır.

Burs Alacak Öğrencilerin Belirlenmesi

Burs almaya hak kazanan öğrencilerin belirlenmesi için öncelikle Era okulları bursluluk sınavı için kayıt olmak gerekmektedir. Sınavda belli bir başarı yüzdesinde bulunan öğrenciler burs almaya hak kazanırlar. Ancak bursun alınması için veliler ile bir sözleşme imzalanması gerekmektedir.

Burs alacak öğrenciler, kayıt sırasına göre belirlenmektedir. Başarıyı yakalayan öğrencilerin kayıt sırası bu konuda önemlidir. Bundan dolayı, bursluluk sınavına girmeyi düşünen öğrencilerin kayıt işlemlerini en kısa zamanda tamamlamaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.