Çelik Raf Nedir? Çelik Raf Sistemleri

Çelik Raf Nedir? Çelik Raf Sistemleri
Çelik Raf Nedir? Çelik Raf Sistemleri

Çelik maddesi, ilk olarak 1635 yılında, cam, bira ve tuğla fabrikalarında kullanılmaya başlandı. Daha sonrasında çeşitlenerek birçok üründe kullanılmaya devam etti. Dayanıklı ve uzun ömürlü olması çeliği kaliteli bir malzeme haline getirirken kullanılacak olan alana göre farklı işlemlerden geçmesini zorunlu hale getirdi.

Çelik günümüzde birçok alanda kullanılıyor. Özellikle hastaneler, okullar, işyerleri, depolar, ofisler ve evlerde çeşitli kullanım alanları mevcut. Çelikten üretilen malzemelerden birisi de raflardır. Dayanıklı ve uzun ömürlü olması bu rafların tercih edilmesini sağlarken, ekonomik tercihte yapılmış olmasına imkan sağlar.

Çelik Raf Nedir?

DKP özelliğinde olan paket ya da rulo biçimindeki saçların değişik boyutlarda kesildikten sonra üzerinin delinerek bükülmesi sonrasında oluşan sisteme çelik raf denilir.

Çelik rafların tercih edilmesinin nedeni dayanıklı ve uzun ömürlü olmasıdır. Ağır yüklere karşı dayanıklılığı yüksek olan rafların, taşıyacağı yüklere göre planlaması yapılır ve bu şekilde raf haline getirilir.

Çelik rafların kullanılabilmeleri için destek olarak profil ayaklar gerekir. Raflar bu ayaklar üzerindeki deliklerden vidalanarak sabitlenir ve bu sayede raf oluşturulur. Arşiv sistemleri hazırlanırken de bu raf sistemi kullanılır.

Kullanılan sacın kalınlığı rafın taşınabilmesi konusunda da önemlidir. Bunun için genelde raf sistemlerinde sac kalınlığı 0,70 mm.den başlayarak 2 mm.ye kadar çıkar.

Çelik rafların yük taşıyabilme kapasiteleri rafın genişliği, sacın kalınlığı ve profilin dayanıklılığına göre değişir. Bunun için çelik bir raf almadan önce nerede kullanılacağı hakkında detaylı bilgi vermek gerekir. Bu sayede ihtiyaca tam uygun olan bir model tercih edilir.

Standart Çelik Rafların Derinlik Ölçüleri

Standart çelik rafların derinlikleri şöyledir; 26 cm, 31 cm, 43 cm, 59 cm, 75 cm ve 93 cm.dir. Uzunluğu ise 60 cm, 75 cm, 93 cm olur.

Çelik raflar oluşturulurken tablalar istenilen yükseklikte ayarlanabilir. Bunun için raflar arasında farklı mesafeler oluşturularak teslim edilir, kullanıcı rafa koyacağı ürüne göre boyut belirleyebilir. Çelik raflarda dayanıklılığın artırılması için boyama yapılır, standart renk gridir ancak isteğe bağlı olarak farklı renklerde kullanılabilir.

Kütüphane sistemleri, çelik raflar ve arşiv rafları ihtiyacınızda https://www.ceylancelik.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.