CHP İL BAŞKANI DEMİR'İN HİKAYESİ

CHP İL BAŞKANI DEMİR'İN HİKAYESİ
CHP İL BAŞKANI DEMİR'İN HİKAYESİ

Biliyorsunuz hafta arası ve hafta başnda yazdığım yazılarım çok büyük ilgi gördü. Geçenlerde yazdığım sayın Gaziantep Bölge Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ve İthal Bürokratlar yazılarıma beklediğimden fazla destek geldi. Demekki Gaziantep'te hala "Bir elin beş parmağını" geçmese de Gaziantepli varmış. Bununla da gurur duydum. Sosyal medyada da bu yazım herkes tarafından beğenildi. İthal müdür getirmek isteyenlere karşı bir toplumsal algı oluşturdum. Sağolsunlar Gaziantep'in sözünü söyleyenlerde benim gibi düşünerek şimdilik ithal müdür atamalarını askıya aldılar. Herkese teşekkür ediyorum. Bu haftada biliyorsunuz ki Gaziantep CHP İl Başkanlığına 19 Şubat'ta sürpriz şekilde bir atama olmuştu. Atanan isim Diş Hekimi Lütfü Demir'di. Demir'in hikayesini sizlere anlatacağım.

LÜTFÜ DEMİR KİMDİR?

Yaptığım araştırmalara göre Lütfü Demir, 11 Temmuz 1955 yılında Siirt'te doğmuştur. Babası Seyyid ailesinden gelen Melek beydir. Annesi de Gülay hanımdır. Siirt'in sevilen eşraflarındandır. Babasını ismi Melek olmasında ailenin Seyyid olmasından kaynaklanıyor. Seyyid ne derseniz? İslam Peygamberimiz Muhammed efendimizin kızı Fatıma ve torunları Hasan, Hüseyin, Zeynep, Rukiye ve Ümmü Gülsüm'ün soyundan gelen insanlara denir. Anladığım kadarıyla da merhum Melek beyde Peygamber efendimizin kızının soyundan geldiği içinde Melek ismini almıştır. Asıl mesleği Melek beyin Siirt'te battaniyecilik ve gıda toptancılığı yapar. Gaziantep'te de büyük pazar bulunca 1960 yılında yerleşir. Mütercim Asım caddesinde Lalezar adlı bir battaniye mağazası kurar ve bir süre sonra da Gaziantep'te sevilen bir isim haline gelir. 8 çocuğu olan Melek beyin 4'ü erkek, 4'ü de kız olan çocukların erkek çocukları arasında Lütfü bey en küçüğüdür, en sevilen çocuğudur. Lütfü Demir, Gaziantep'e ilkokulu Hürriyet ilkokulunda okuduktan sonra orta ve liseyi de Atatürk lisesinde tamamlar. Daha sonra da İstanbul Marmara Üniversitesi Diş Hekimlik fakültesini bitirir. 1978 yılında Gaziler caddesinde Ersoy işhanında muayenehanesini açar ve çalışma hayatına atılır.

SİYASETLE BAĞLANTISI

Gaziantep siyasette en etkin şehirlerden birisi olduğu için o dönem Atatürk lisesinde siyasi olaylar çok fazla olunca Lütfü Demir'de, Seyyid soyundan geldiği için Adaletsizliğe, Hukuksuzluğa hiç bir zaman ödün vermeyen bir kişiliği vardır. Atatürk lisesinde yapılan eylemlere katılırdı, sosyal demokrat yapıya sahipti. 1980 ihtilali olduktan sonra siyasete herkes bir ara verdi. Yeni siyasette yapılanmalar oldu. 1983 yılında kurulan SODEP il başkanı Mehmet Arıca'nın Gençlik Kolları başkanlığına girerek, siyasetle iç içe geçti. 1984-86 yıllarıda duayen siyasetçi CHP'nin en sevilen ismi olan Avukat Zihni Kutlar'dı. Bu yıllarda da CHP il yönetiminde görev aldı. Merhum Zihni Kutlar'dan çok şeyler öğrenen Demir, yaşamı boyunca unutmadığı en etkili isim olduğunu da kendisinde iz bıraktığını da zannediyorum. 1986 ve 1992 yılları arasında Mustafa Yılmaz ve Fethi Kahraman'ın Merkez İlçe Başkanlığı dönemlerinde ilçe başkan yardımcısı oldu. 1999 seçimlerinde yapılan ön seçimlerde Ahmet Yılmazkaya birinci kendisi ikinci çıktı. CHP'nin baraja takılmasından dolayı seçilmesi halinde meclise gidemedi. 2002 seçimlerinde de CHP'nin yine ön seçiminde dördüncü sıraya geldi. O seçimlerde de AK Parti ile CHP meclise girdi. Ancak, CHP 3 vekil çıkartınca kendisi yine seçilemedi.

17 YIL ATAMA OLMASI NEDENİYLE HİÇ ADAY OLMADI

2002 yılında ön seçimle meclise giremeyen Lütfü Demir, siyasetteki CHP'deki yolunu hiç değiştirmedi. Ancak, kurultay delegeliğini sürekli sürdür. Ama ne var ki CHP'de atama sistemi olduğu için 17 yıl boyunca ne belediye başkanlığı, ne de milletvekilliğine aday olmadı. Bana göre de doğru yapmıştır. Atamayla geldiğin bir yerde "Liderin kulu kölesi" olursun. O nedenle Demir, böyle olmadığını düşünmediğini zannediyorum.

CHP'DE 31 MART 2019 SÜRPRİZ ATAMASI

Lütfü Demir, CHP ile hiç bir zaman ilişkilerini kesmediği için ismi her zaman sevilen isimler arasında bulunur.CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2019 seçimleri öncesi sürpriz bir atama yaparak, 19 Şubat 2019'da Lütfü Demir'i, CHP Gaziantep il başkanlığına getirdi. Demir il başkanlığına getirilmezden önce teşkilattan destek alma şartıyla geleceğini Kılıçdaroğlu'na iletti. Kılıçdaroğlu'da "Teşkilat seni istiyor. Bu bir atama değildir. Bir hizmet için gelmeni istiyorum." diyerek, görevi kabul ederek, hızlı bir şekilde 31 Mart 2019 seçimlerinde görev yaptı. Görevi sırasında CHP'yi Gaziantep'te her şeye rağmen en iyi şekilde temsil etti. Bana göre 40 günlük il başkanlığı süresince CHP'nin Gaziantep'te ittifakına rağmen başarılı bir sonuç almıştır. Şehitkamil'de uzun aradan sonra Nesrin Tuncel'le % 30 oy almıştır, ayrıca Karkamış ve Araban ilçelerini de CHP'li adaylar uzun bir aradan sonra ilk kez kazanmışlardır. Bunda kendinin de başarısı olduğunu söylemek gerekir. İyi haftalar. www.olaymedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.