Gaziantep’teki pahalılık turları da vurdu

Gaziantep’teki pahalılık turları da vurdu
TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, Yüksek maliyetler nedeniyle tur şirketlerinin zorluklarla karşı karşıya kaldığını anlatan Kılınç, vatandaşların da turlaraolan yöneliminin azaldığını aktardı.

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, kent ve bölge turizmi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kılınç, ‘’GAP turlarında 6 gecelik bir turun fiyatı 25 bin liraydı. Fakat bu fiyatlar 40 bin liraya dayandı. İnsanlar yurt dışına yönelmek için GAP turlarını dezavantaj olarak görüyor. Dubai’ye bir kişi çok rahat bir şekilde üç gece dört gündüz turu uçak dahil olmak üzere 1000 dolara satın alabiliyor’’ dedi.

GAZİANTEP PAHALI

GAP turlarında maliyetlerin arttığını söyleyen Kılınç, ‘Gaziantep olduğu zaman fiyat daha da artıyor. Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır, şehrimize göre biraz daha uygun. Antep’te yeme-içme ve otel fiyatları pahalı olduğundan konaklama ve yeme-içmeyi farklı illerde ayarlamaya çalışıyoruz. Çünkü tüketici pahalılığı gördüğünde gelmek istemiyor’’ dedi.

OTEL FİYATLARI DA KATLANDI

Kılınç, Gaziantep’te geçen yıl 600 ile bin 200 lira arasında değişen otel fiyatının bu sene 3 bin liraya yükseldiğini kaydetti. Kılınç, ‘’75 ile 120 liraya aldığımız kişi başı yemek menü fiyatı bu yıl 750 lira ile bin 800 arasında değişiyor. Bu fiyatlar mekanlara göre değişiyor. Fiyatlar yüksek olunca da insanlar tercih etmiyor. Anormal bir durum var ve bunun düzeltilmesi gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.