Diş Hekimi Sinan Emre Şekerci çocukluk dönemindeki diş bozuklukları ile ilgili bilgi verdi

Diş Hekimi Sinan Emre Şekerci çocukluk dönemindeki diş bozuklukları ile ilgili bilgi verdi
Diş Hekimi Sinan Emre Şekerci çocukluk dönemindeki diş bozuklukları ile ilgili bilgi verdi

Diş bozuklukları çocukluk döneminde yarık damak ve yarık dudak gibi büyük problemlerin yanı sıra daha hafif yapısal bozukluklarla da kendisini gösterebilmektedir. Özellikle yarık damak ve yarık dudak hastalarında cerrahi müdahaleler gerekebildiği gibi, daha hafif bozukluklarda sadece tel tedavisi veya aparey tedavileri yeterli olabilir.

Konuşmanın sadece dil ve dudak hareketlerinden ibaret olmadığını vurgulayan Diş Hekimi Sinan Emre Şekerci dişlerin, çene ekleminin damağın da konuşmada büyük rolü olduğunu ve tüm bu organların uyumlu bir biçimde işbirliği yapması sayesinde düzgün bir konuşmanın elde edilebileceğini belirtti.

Bebeklerde ve çocuklarda diş gelişiminin yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Sinan Emre Şekerci çocukların düzenli aralıklarla doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini ve ailelerin farkına varmakta geç kalabileceği problemlerin profesyonel bir göz tarafından daha erken şekilde tanınabileceğini vurguladı.

Sinan Emre Şekerci çocukluk döneminde alınabilecek basit önlemler sayesinde diş ve ağız gelişiminin daha doğru bir yönde ilerlemesine yardımcı olunacağını ve bu sayede erişkinlik dönemindeki pek çok diş hastalığının da önüne geçilebileceğini belirtti.

Özellikle çapraşıklık, gömülü diş ve alt-üst çene darlığı (mikrognati) gibi yapısal problemlerin erken bir şekilde tanınması sayesinde uygulanacak doğru tedaviler ile dişlerin olabildiğince az bir şekilde etkilenerek erişkinlik döneminde daha sağlıklı biri ağız yapısına kavuşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Ortodontik tedavi gereken hastalarda erken dönemde önlem alınması sayesinde dişlerin pozisyonu, çenenin kapanış hareketi ve çiğneme fonksiyonunun doğru bir şekilde gelişebilmesi için gerekli müdahaleler yapılabilmektedir.

Tüm bu bahsedilen bozuklukların düzeltilmemesi halinde erişkinlik döneminde hem kozmetik hem de fonksiyonel problemlere yol açabileceğini belirten Şekerci düzgün bir konuşmaya ve sağlıklı bir ağız yapısına sahip olabilmek için de bu bozuklukların düzeltilmesi gerekebileceğini belirtti.

Kaynak: https://www.wclinics.com.tr/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.