Fırsatçılar yine iş başında! Koronavirüs ev ilanlarına sıçradı!

Fırsatçılar yine iş başında! Koronavirüs ev ilanlarına sıçradı!
Koronavirüs endişesi gayrimenkul ilanlarına da sıçradı. Kimi ilanlarda akıllara zarar koronavirüs ilanları veriliyor.

Koronavirüs endişesi gayrimenkul ilanlarına da sıçradı. Kimi ilanlarda ‘Koronavirüs geçirmez ev’, ‘Koronavirüsün çıkamayacağı yükseklik’ gibi abartılı ve gerçek dışı tanımlar da yapılıyor. Gayrimenkul danışmaları ise virüsün Avrupa’ya sıçramasından bu yana şehir dışındaki az katlı ve müstakil evlerle arazilere talebin arttığını söylüyor.

Dünyayı etkisi altına alankoronavirüsyaşamın her alanında etkisini gösteriyor. Uçuşlar durdu, sınır kapıları kapandı, eğitime ara verildi, firmalar evde çalışma modeline geçmeye başladı. İnsanları endişelendiren küreselsalgınhayatımızda öyle etkili oldu ki gayrimenkul ilanlarını dahi etkiledi.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre özellikle son 2 haftada yayınlanan ev ve arsa ilanlarda koronavirüs vurgusu yapılması dikkat çekti. Kimi ilanlarda alıcı ya da kiracılara ‘güvendesiniz’ vurgusu yapılırken kimi zaman ‘Koronavirüs geçirmeyen ev’ gibi tanımlarla işin dozu da kaçtı.

İŞTE O İLANLAR

Türkiye’nin önde gelenemlaksitelerinde yer alan ilanlarda şu tanımlar yer alıyor:

- Koronavirüse yakalanmamak için bol oksijenli dağ evi
- Koronavirüse karşı emniyette olacağınızmüstakil ev
- Koronadandezenfekteedilmiş stüdyo daire
- Koronavirüsten izole, huzurlu ve steril
- Koronavirüs geçirmeyen daire
- Koronavirüsten kaçmak için en iyi fırsat
- Üreticiden arsanıza koronadan uzak prefabrik ev
- Koronavirüsün çıkamayacağı yükseklikte teraslı ev
- Koronavirüs geldifiyatdüştü
-Satılık dairekoronabu eve giremez
- Anti korona, full dezenfekte

YÜZDE 40 ARTIŞ

Gayrimenkul sektöründeki isimler ise gayrimenkulde talepleri değiştiren sürecin depremle başladığını, koronavirüsün de bu süreçte etkili olduğunu dile getiriyor. Kalabalık siteler yerine müstakil evlerin, şehrin merkezi yerine de şehir dışı lokasyonların öne çıktığı belirtiliyor. Sadece müstakil evlere değil aynı zamanda şehir dışındaki arazilere de ilgi olduğunu belirten Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş “Sadece son bir aya baktığımızda, online platformlarımızda arazi aramalarının yüzde 40’a yakın artmış durumda olduğunu görüyoruz. Ayrıca yaptığımız detaylı araştırmalarda, eskiden daha çok şehir içindeki yatırım fırsatlarına odaklanan genç profesyonellerinİstanbulçevresinin yanı sıra Muğla,ÇanakkaleveTekirdağçevresine odaklandıklarını görüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.