Kolajen Üretimini Artıran Besinler

Kolajen Üretimini Artıran Besinler
Kolajen Üretimini Artıran Besinler

Kolajen ciltte ve vücudun diğer bölümlerinde üretilen bir çeşit proteindir. Hasarlı dokuların onarımında, saç, tırnak, cilt sağlığında önemli etkiye sahip olan kolajen vücudumuzda belli bir yaşa kadar düzenli olarak üretilir. Ancak, yaş ilerledikçe vücutta kolajen üretimi azalır, özelllikle ciltte deformasyonlar meydana gelir. Bu anlamda, kolajen takviyesi kullanımı cildin kolajen seviyesine yardımcı olabilir. Kolajen takviyesi ile vücudun ihtiyacı olan kolajen miktarı desteklenir. https://www.day2day.com.tr/ üzerinden kolajen takviyelerini inceleyebilir, kolajen ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kolajen üretiminin artmasına veya azalmasına sebep olan farklı besin türleri bulunmaktadır. Kolajen deposu besinleri düzenli olarak tüketmek kolajen eksikliğini dengelemede önemlidir. Bunun dışında stres, rafine şeker tüketimi, sigara kullanımı, bozuk uyku düzeni gibi sebepler vücuttaki kolajen kaybını arttırır. Düzenli beslenme ile vücudumuzun ihtiyacı olan kolajen miktarını temin edebilirsiniz. İşte vücutta kolajen üretimi artıran besinlerden bazıları;

Kemik Suyu

Kolajen denildiğinde akla ilk gelen besinlerden olan kemik suyu içerisinde bulundurduğu protein ve amino asitler ile tam bir kolajen deposudur. Beslenme düzeninize kemik suyunu dahil ederek yaşlanma ile azalan kolajen miktarını destekleyebilir, sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.

Yumurta Beyazı

Zengin protein kaynağı olan yumurtanın beyazında yüksek miktarda kolajen de bulunur. Yumurta beyazı tüketerek vücudunuzda azalan kolajen miktarını dengeleyebilir, yumurtayı sarısı ve beyazıyla tüketerek de hem yumurtanın içerisinde bulunan protein, yağ ve amino asitlerden hem de kolajenden faydalanabilirsiniz.

Yaban Mersini

Kolajen liflerinin birbirlerine bağlanmasını kolaylaştıran yaban mersini vücutta üretilen kolajen miktarını destekleyecek besinlerdendir. Kolajen üretimini desteklemesi dışında yaban mersini tüketiminin daha pek çok faydası da bulunmaktadır.

C Vitamini

Turunçgillerde bol miktarda bulunan C vitamini kolajen üretimini destekler niteliktedir. Kolajen sentezlenirken farklı besin türleri tarafından desteklenmeye ihtiyaç duyar ve C vitamini kolajen sentezini en fazla destekleyen besin türlerindendir. Portakal, mandalina, ananas, çilek bolca C vitamini bulunduran besinlerden bazılarıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.