Bugün 4 hafta oldu... Hasret büyüyor

Bugün 4 hafta oldu... Hasret büyüyor
Camiler cemaatin, cemaat camilerin hasretiyle kavruluyor

Toplu halde namaz kılmanın yasaklandığı 16 Mart tarihinden itibaren Türkiye’de dört haftadır Cuma namazı kılınmıyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde manevi duygular içerisinde olan binlerce mümin, Cuma namazının hasreti ile kavruluyor. Birçok İslam beldesinde olduğu gibi ülkemizde de artık camilerden müezzin tarafından sadece ezan-ı şerif, sâlâ ve dua okunuyor.

Toplu halde namaz kılmanın salgın riskini artırdığı öngörülen koronavirüs nedeniyle Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı özellikle yaşlı hastalara Cuma namazının farz olmadığı yönünde fetva vermişti. Ardından koronavirüs ile mücadele kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından 16 Mart 2020 tarihinde camilerde artık toplu halde namaz kılınmayacağı duyurulmuş ve alınan bu karar çerçevesinde Cuma namazları yasaklanmıştı.

KÂBE, MÜSLÜMANLARA MÜSLÜMANLAR KÂBE’YE HASRET

Tüm Müslümanların namaz kılmak için yöneldiği Kâbe-i Muazzama koronavirüs salgını nedeniyle bomboş kaldı.

Suudi Arabistan hükümeti tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında 2 Mart 2020 tarihinde umre ziyaretleri, 20 Mart 2020 tarihinde ise Mekke’deki Harem-i Şerif (Mescid-i Haram) ve Medine’deki Mescid-i Nebevi ziyaretleri yasaklanmıştı. Kâbe’nin Müslümanlara, Müslümanların Kâbe’ye hasret kaldığı bu günlerde hiçbir Müslüman tavaf etmezken sadece görevliler bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.