Türkiye'nin sınırını kapattığı o ülkeler

Türkiye'nin sınırını kapattığı o ülkeler
Koronavirüs nedeniyle tüm dünya endişe ve panik içinde...Yurt dışında yaşayan akrabaları olanlar, yurt dışından Türkiye'ye dönmek veya Türkiye'den ayrılmak isteyenler ise çaresiz...

Koronavirüs nedeniyle tüm dünyanın yaşadığı dehşet sürüyor. Virüsün yayılmasını engellemek için alınan tedbirlerin başında sınır yasağı geldi.

Ülkeler hem kara sınırlarını birbirlerine kapattı, hem de uçuşları karşılıklı olarak askıya aldı. Durum vahameti ortaya çıkar çıkmaz Türkiye öncelikli olarak 3 Şubat'ta Çin, 23 Şubat'ta İran, 29 Şubat'ta da Irak, İtalya ve Güney Kore’ye uçuşları yasaklanmış, kara ve hava sınırlarını kapatmıştı.

İŞTE TÜRKİYE’NİN SINIR YASAĞI UYGULADIĞI O ÜLKELER…

Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, Hollanda, İran, Irak, İtalya, G. Kore, Çin, İngiltere, İrlanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsviçre, Mısır…

Yasak kapsamında Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, Bulgaristan ve Hollanda'ya uçuşlar 17 Nisan'a kadar durduruldu. Uçuş yasağı konan ülkelerden gelen kişiler kara sınır kapılarından da ülkeye sokulmayacak.

Öte yandan Türkiye’de bulunan limanlarına yanaşmak isteyen gemilerin 24 saat öncesinden yapması gereken bildirim zorunluluğu 48 saate çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.