Sokağa Çıkma Yasağında Aşırı Çaba Sarf Edildi

Sokağa Çıkma Yasağında Aşırı Çaba Sarf Edildi
Sokağa Çıkma Yasağında Aşırı Çaba Sarf Edildi

10 Nisan 2020 tarihi saat 24:00 ile 12 Nisan 2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 vilayet ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarının yasaklanması ile İlimiz Gaziantep’te de bu yasak uygulanmaya başlanmıştı.

Gaziantep Valiliği koordinesinde il merkezi ve ilçelerde tüm kamu kurumları ve belediyeler vatandaşların mağdur olmaması içinbu süreçteadeta seferberlik ilan etti.

Sokağa çıkma yasağının olduğu süre içerisinde 5.735 polis, 782 jandarma, 6.522 sağlık personeli,5.000Vefa Destek Personeli ve 1.132 belediye personeli olmak üzere toplamda19.171kamu ve belediye çalışanıahenk içerisindevatandaşların ihtiyaçları için durmaksızın görev yaparken vatandaşlardan gelen hiçbir çağrı geri çevrilmemeye çalışıldı.

Vefa destek ekipleri il genelinde toplamda 7.502 çağrıya cevap verirken,250 Binadet ekmek ve gıda maddesi vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine ulaştırıldı. Pazarcı esnafının mağdur edilmemesi amacıyla sokağa çıkma yasağının olduğu süreçte Valilik tarafından satın alınan sebzeler ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinebırakılırken sebze dağıtımından9.500hane faydalandı.

Ayrıca süt, kepek ekmek, ilaç, bebek bezi, çocuk maması, glütensiz ekmek, tüp gibi çeşitli ihtiyaçlar da Vefa Destek ekipleri tarafından karşılandı. Bu süreçte bir vatandaşımızın kaloriferi tamir edilirkenekiplerimiz bir küçük çocuğundoğum gününükutladı ve aşeren 12vatandaşımıza da meyvetedarik edildi.

Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerimiz de bu süreçte el birliği ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarını sıklaştırdı. Büyükşehir Belediyesi 1.450 kamu sağlık çalışanına servis hizmeti sundu. Ayrıca 100 taburcu olan hastamız da yine belediye ekipleri tarafından evlerine bırakıldı. Bununla birlikte belediyelerimiztoplamda iki gün için520 litre süt, 1.181 paket gıda dağıtımı ve 2.038 kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Şehitkamil belediyesi tarafından hayvanlar da unutulmayarak il genelinde 8 farklı noktaya hayvanlar için yem bırakıldı.

Öte yandan Kızılay’da sokağa çıkma yasağı bulunan süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, Sağlık personelimizve tır garajı personeliiçintoplamda1.625 kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.