ÇATIYA BAŞVUR, TEİAŞ'TAN HEMEN İZİNİ AL

ÇATIYA BAŞVUR, TEİAŞ'TAN HEMEN İZİNİ AL
ÇATIYA BAŞVUR, TEİAŞ'TAN HEMEN İZİNİ AL

Son günlerde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalar elektrik fiyatlarına yoğun şekilde zam yapılması nedeniyle Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne başvurarak, "Çatılarımıza Güneş Enerjisi panelleri yapmak istiyoruz" başvuruda bulunduklarını ve başvuruların kabul edilerek, TEİAŞ Genel Müdürlüğüne gönderildiğini ve izinlerinde hemen verildiği açıklandı. TEİAŞ Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre ise "
1. Gaziantep OSB'nin 21.06.2019 tarihli 790 ve 791 sayılı yazıları ile Sayın Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (1,2 MW) ve Güler Sentetik Çuval Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. (2 MW) lisanssız çatı GES projeleri için Teşekkülümüzün görüşü sorulmuştur.

2. Yukarıda bahsi geçen yazılar Teşekkülümüze 27.06.2019 tarihinde giriş yapmıştır. Söz konusu yazılara cevaben Teşekkülümüzün olumlu görüşü 02.07.2019 tarih ve 265136 sayılı yazımız ile Gaziantep OSB'ye iletilmiştir.

3. Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin Madde7 (5) hükmünde "Bu Yönetmelik kapsamında kurulacak üretim tesislerine ilişkin başvurular için evrak yönünden yapılan değerlendirmenin ardından TEİAŞ'tan trafo merkezi özelinde arıza akım limiti konusunda görüş alınır. TEİAŞ ilgili talebe ilişkin görüşünü, talebin kendisine geliş tarihinden itibaren on beş gün içinde sonuçlandırır." ifadesi bulunmaktadır. Bu kapsamda Gaziantep OSB'nin yukarıda adı geçen yazılarına Teşekkülümüze giriş yapmasından sonra 3 iş günü içerisinde cevap verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.