Gaziantep'te Koronavirüs'ten Etkilen 3 Kişi Sağlıklı Bir Şekilde Evlerine Döndü

Gaziantep'te Koronavirüs'ten Etkilen 3 Kişi Sağlıklı Bir Şekilde Evlerine Döndü
"Gaziantep’te Koronavirüs’e karşı tüm önlemler hızlı bir şekilde alınırken Halk Sağlığı Laboratuarı’nda yapılan testlerle 4 il hizmet alıyor."

Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’nın şüpheli vakaları burada test edilirken, yapılan testler 1 saat içinde sonuçlanıyor. Test sonucu pozitif çıkan hastalarsa pandemi hastanelerinde tedavi altına alınıyor.Ayrıca şu ana kadar Gaziantep’te yapılan testlerde Koronavirüs testi pozitif çıkan 3 hasta da tedavilerinin ardından taburcu oldu. Kıbrıs’tan gelen 2 ayrı uçaktaki yolcular ise Gaziantep Üniversitesi içinde yer alan öğrenci yurduna yerleştirilerek burada 14 günlük karantina alındılar.

TESTLER 1 SAATTE SONUÇ VERİYOR

Gaziantep her alanda Koronavirüs ile mücadele veriyor. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan Halk Sağlığı Laboratuarı’nda Koronavirüs testleri hızlı bir şekilde yapılıyor ve şüpheli vakaların test sonuçlar 1 saat içinde elde ediliyor. Ayrıca bu Halk Sağlığı Laboratuarı sadece Gaziantep’e değil, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis’e de hizmet veriyor. Sonucu pozitif çıkan hastalar çeşitli hastanelerde tedavi altına alınıyor ve gerekli işlemler yapılmaya başlanıyor. Şu ana kadar Gaziantep’te Koronavirüs sonucu pozitif çıkan hastalardan 3’ü tedavisinin ardından iyileşerek taburcu edildi.

KIBRIS’TAN GELENLER İÇİN KARANTİNA BAŞLADI

Gaziantep’te test sonucu pozitif çıkan ve hastanede tedavisi tamamlanarak iyileşen 3 hastanın taburcu edildiği öğrenilirken dün Kıbrıs’tan Gaziantep’e gelen 2 ayrı uçaktaki yolcular da 14 günlük karantinaya alındı. Bu yolcular, Gaziantep Üniversitesi içerisinde yer alan Ümmügülsüm Öğrenci Yurdu’nda 14 gün tutulduktan sonra yeniden teste tabi tutulacak.

O OTOBÜSÜN YOLCULARI KARANTİNADA

Geçtiğimiz gün İstanbul’dan Gaziantep’e yolculuk yaptıkları belirlen ve cezai işleme tabi tutulan bir şehirlerarası otobüs yetkilileri ve yolcuları da gerekli işlemlerin ardından Taşlıca Mahallesi’ndeki bir okulun yurdunda karantina altına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.