Gaziantep'te koronavirüs vakalarında detaylar ortaya çıktı!İşte O detaylar

Gaziantep'te koronavirüs vakalarında detaylar ortaya çıktı!İşte O detaylar
Hastalardan genelinin 60 yaş üstü, 2’sinin ise genç olduğunu öğrenildi. Kentte test sonucu pozitif çıkan ilk hastalardan 2’sinin ise taburcu aşamasında olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte test sonucu pozitif çıkan koronavirüs (COVİD-19) vakaları olduğunu söylemişti. Şahin, hasta sayısını açıklamazken, vakaların çoğunluğunun yurt dışı temaslı olduğunu dile getirmişti.

HASTALAR 60 YAŞ ÜZERİ

Kentte görülen koronavirüs vakalarında hastaların genelinin 60 yaş üstü olduğu öğrenildi. Bunun yanında iki üniversite öğrencisinin de test sonuçları pozitif çıktı. Tedavileri devam eden hastaların sağlık durumların gün gün iyiye giderken, test sonucu pozitif çıkan ilk hastalardan ikisinin taburcu aşamasında olduğu bildirildi.

HIZLI TANI KİTLERİ GAZİANTEP’E ULAŞTI

Diğer yandan kentte günde iki sefer olmak üzere koronavirüs testlerinin yapıldığı da gelen bilgiler arasında. Kentte 24 saatte 300’e yakın test yapılıyor. Test sonuçlarının aynı gün çıktığı öğrenilirken, Sağlık Bakanlığı tarafından getirtilen Hızlı Tanı Kitleri de Gaziantep’e ulaştı. Dün itibariyle kente ulaşan kitlerle testler daha hızlı sonuçlanacak

Kentte toplam vaka sayısının 19 olduğu öğrenildi. Test sonucu pozitif çıkan hastaların tedavisinin devam ettiği kaydedildi.

KÖY KARANTİNADA

Öte yandan Nurdağı İlçesi’nde de bir köyün karantina alındığı gelen bir başka bilgi oldu. Bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından tüm köy karantina altına alındığı iddia edildi...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.