Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il açıklandı

Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il açıklandı
"TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü “Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında yaşlılarla ilgili istatistikleri değerlendirdi. Açıklamada Bölge illeri olan Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’in yaşlı nüfus oranının Türkiye ortalamasının altında olduğu belirtildi. "

Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2019 yılında %18,8 ile Sinop oldu. Bu ili %17,7 ile Kastamonu, %16,2 ile Artvin ve Çankırı izledi. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il ise %3,3 ile Şırnak oldu. Bu ili %3,4 ile Hakkari, %3,9 ile Şanlıurfa izledi.

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklamada sorumluluk alanındaki Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illeri de değerlendirildi. Yaşlı nüfus oranı 2019 yılında Gaziantep için %5,5 oldu. Bu değer ile Gaziantep’in Türkiye ortalamasının altında bir değer ile Adıyaman ve Kilis illerinden de daha genç bir nüfusa sahip olduğu görüldü. Geçen yıla göre ise yaşlı nüfus oranı arttı.

Yaşlı nüfus oranı 2019 yılında Adıyaman için %7,8 oldu. Bu değer ile Adıyaman Türkiye ortalamasının altında bir değer ile Kilis’ten daha genç bir nüfusa sahip oldu. Kilis ise %8,1 yaşlı nüfus ile Türkiye ortalamasının altında bir yaşlı nüfusa sahip oldu. Geçen yıla göre ise yaşlı nüfus oranı Adıyaman ve Kilis için de arttı.

Türkiye'de 5 bin 567 kişi 100’den büyük

Yaşlı nüfusun %0,1'ini oluşturan 100 yaş ve üzerindeki yaşlı kişi sayısı, 2019 yılında 5 bin 567 oldu. Türkiye'de 100 yaşın üzerinde en fazla yaşlıya sahip ilk üç il sırasıyla 763 kişi ile İstanbul, 275 kişi ile Ankara ve 242 kişi ile Giresun iken en az yaşlıya sahip ilk üç il ise sırasıyla 5 kişi ile Bayburt, 6 kişi ile Ardahan ve Karaman oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.