Gaziantep'te 17 kadın öldürüldü!

Gaziantep'te 17 kadın öldürüldü!
Gaziantep'te 17 kadın öldürüldü!

Gaziantep'te neredeyse her ay ortalama bir kadın erkek şiddeti sonucu hayatını kaybediyor. Verilere göre, yurt genelinde son 18 ayda 654 kadın erkekler tarafından katledildi. Kadın cinayetlerinin en çok yaşandığı iller arasında yer alan Gaziantep'te ise 17 kadın öldürüldü. Bu cinayetlerde şüpheli ölüm artarken, katiller ise genellikle eş, kardeş, baba ve sevgili oldu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, "Haziran 2019 Raporu"nu açıkladı. Raporda, kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ettiğine de dikkat çekildi.

6 AYDA 214 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Rapora göre 2019 yılının ilk 6 ayında Türkiye'de 214 kadın öldürüldü. Haziran ayında ise 40 kadın. Bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 8'i şüpheli ölüm olarak kaydedildiği raporda, 21 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 2'si ekonomik bahaneyle, 9'u boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldüğü bildirildi.

GAZİANTEP'TE HER AY 1 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından hazırlanan rapora göre, son 18 ayda ise erkek şiddeti sonucu hayatını kaybeden kadın sayısı 654. Ülke genelinde neredeyse har ay 36 kadın erkek şiddeti sonucu can veriyor. En çok kadın cinayetlerinin yaşandığı iller arasında yer alan Gaziantep'te de neredeyse her ay 1 kadın öldürülüyor. Verilere göre kentte son 18 ayda 17 kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi.

KADINLAR AİLE ÜYELERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLÜYOR

Öte yandan, raporda, kadınların en çok aile üyeleri tarafından öldürüldüğüne dikkat çekiliyor: "2017'de işlenen kadın cinayetlerinden yüzde 60'a yakınında katilin aile üyelerinden biri olduğunu belirtiyor. Türkiye'de 2019 yılının ilk 6 ayında 100 kadın aile üyeleri tarafından öldürüldü. İlk 6 ay öldürülen 214 kadının 63'ünün de kim tarafından öldürüldüğü tespit edilememiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.