İmplant Çok Acıyor mu?

İmplant Çok Acıyor mu?
İmplant Çok Acıyor mu?

İmplant tedavisinde hastaların en çok merak ettiği sorunların başında, ağrı şiddeti geliyor. Diş tedavisi dünyanın her yerinde sancılı bir sürece gebe olduğu için, diş kaybı sorununu ortadan kaldırmak isteyen kişilerin de implant tedavisiyle ilgili süreci a’dan z’ye araştırması gayet doğal bir süreç olarak karşımıza çıkıyor.

İmplant tedavisini uygulayan kişiler, hastaların bu tedirginliğini ortadan kaldırmak için her türlü soruya içtenlikle cevap verirken, daha önce implant yaptıran kişiler de, dişlerinden son derece memnun olduğunu, şiddeti düşük de olsa ağrı hissettiklerini, ancak çektikleri acının buna değdiği şeklinde görüş belirtiyor.

İmplant tedavisi diş çekme, damağa cerrahi işlem uygulama, ham maddesi titanyum olan, kök ve vida olmak üzere iki kısımdan oluşan parçanın çene kemiğine yerleştirilmesi ve son olarak porselen giydirme işlemi olmak üzere 4 aşamadan oluşuyor. Bu işlemlerden yalnızca porselen kaplama sürecinin ağrısız geçtiği biliniyor. İlk 3 aşamada, hastalara anestezi uygulanıyor ve hissedilecek acı minimize ediliyor. Anestezi uygulamasının yetersiz kaldığı süreç ise, implantın çene kemiğine yerleştirilmesi aşaması oluyor.

İmplantın yerleştirilmesinden sonra, eğer bu süreçte bir aksilik yaşanmamışsa, hastalar damaklarında 2 ya da 4 gün acı hissedebiliyor. Çok acımasa bile insanoğlu acıya duyarlı bir canlı olduğu için, doktorlar tarafından verilen ağrı kesiciler, sürecin daha kolay atlatılmasına yardımcı oluyor.

İmplant tedavisini yapan diş hekimleri, hastasının yaşını ve varsa diğer sağlık sorunlarını da dikkate alarak, bazı durumlarda lokal, bazı durumlarda ise genel anestezi uyguluyor. Tedavi sonrası, nadiren de olsa yanak kısmında şişlikler oluşabiliyor. Yüzünde şişlik oluşan hastalara, telaş yapmaması öneriliyor ve bu durumun geçici olduğunu, ilaçlarını düzenli kullanması halinde, şişliğin maksimum 3 gün içerisinde inebileceği bilgisi veriliyor.

İmplant tedavisinin başarılı ve hafif ağrılarla atlatılabilmesi için, diş hekimi tercihi de önem arz ediyor. Sterilize olmayan bir ortamda uygulanan her işlemin, acının dışında hastalara daha da ciddi sağlık sorunları yaşatması yüksek ihtimal olarak karşımıza çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.