İzdihamlar gitti, sokaklar sessizliğe büründü...Video İzle

Sokağın sahipleri kuşlar, polisler, zabıtalar, gazeteciler, eczacılar, fırıncılar ve kargocular ile temizlik görevlilerine kaldı.

Gaziantep 40 yıl aradan sonra ikinci kez sokağa çıkma yasağı yaşanırken, dün akşam 21.30’da sokağa çıkma yasağının duyulmasından hemen sonra vatandaşlar paniğe kapılarak sokağa hücum ederek, büyük sıkıntı yaratmalarına neden olurken, gece sokağa çıkma yasağının 00.00 itibariyle başlamasından hemen sonra kurallara uyarak sokağa çıkma yasağını başarılı bir şekilde uyguladıkları belirtildi.

İZDİHAMLARDAN SESSİZLİĞE

Gaziantep’te izdihamların dün gece yaşanmasından sonra sokaklar, caddeler, mahalleler ve tüm her yer bir den sessizliğe büründükleri ifade edildi.

FRANCA FIRINLARI HİÇ DURMADAN ÇALIŞIYOR
Gaziantep’te dün gece itibariyle başlayan sokağa çıkma yasağından sonra Gaziantep’in en işlek caddesi olan ünlü Has Franca, dünden bu yana üretimini durdurmayarak çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken, vatandaşlara bizzat araçlarıyla franca götürerek teslim ettikleri belirtildi. Değirmiçem Mahalle Muhtarı Oya Yazgan, kendi mahallesindeki vatandaşlara franca ekmeğinin gitmesi için yoğun bir şekilde çalıştığı ifade edildi.

HABERİN VİDEOSU

ECZANELER BİLDİĞİNİZ GİBİ
Gaziantep’teki eczaneler normal günde olduğu gibi hizmetlerini sürdürürken, hem mevcut ilaçlarını hemde acilde yazılan ilaçlarını almak için eczanelere gelen vatandaşlara ilaçlarını verdiği görüldü. Ayrıca bunun yanı sıra eczanede maskelerin bedava dağıtıldığı da gözlendi.

HABERİN VİDEOSU

PİDECİLERDE SATIŞ DÜŞÜK
Gaziantep’te dün 21.30 sıralarında sokağa çıkma yasağının başlamasının açıklanmasından hemen sonra vatandaşlar franca fırınlarının önünde yoğun sıra oluşturması ve evlerine çok sayıda franca almalarından dolayı pideciler, satışlarında büyük düşüş olduğunu ifade edilirken, pidecilerden ekmek almak isteyen her evden 1 kişi çıkarak alabildiği kaydedildi.

HABERİN VİDEOSU

ERSİN ARSLAN ACİL’DE YOĞUNLUK YOK
Gaziantep’in en eski hastanesi olan ve 60 yıldır bulunan Gaziantep Ersin Arslan Araştırma Hastanesi’nin acil bölümünde günlük yoğunluğun olmadığını ve 112 acil servisinden gelen ihbarlar nedeniyle acil müdahaleler dışında sakin bir havanın hakim olduğu görüldü.

HABERİN VİDEOSU

POLİSLERİ, ZABITALAR HER SOKAKTA
Gaziantep’te sokağa çıkma yasağı kapsamında hemen hemen her sokak başında bekleyen polisler ve zabıtalar, yasağı ihlal eden vatandaşlara istisnasız 3 Bin 150 TL para cezası uyguladıklarını belirtirken, Gazianteplilerin yasağa uyduğunu ve çok nadir şekilde kişilerin sokağa çıktıklarını belirttiler.

HABERİN VİDEOSU

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SOKAKLARDA
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, her zaman olduğu gibi sokakları karış karış gezerken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey’de ekiplerin başında caddeleri, sokakları gezdiklerini ve zor durumda olan vatandaşlara yardımcı olduklarını belirterek; “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sahadayız. Zabıtamızla, trafiğimizle ve tüm görevlilerimizle hizmet etmeye çalışıyoruz. Bir sıkıntı olursa belediyemizin çağrı merkezini arayarak yardım talep edenlere her türlü hizmeti götürüyoruz” dedi.

HABERİN VİDEOSU

BALIKLI PARKI’NI KUŞLAR VE HEYKELLER BEKLİYOR
Gaziantep’in en önemli meydanı olan Balıklı Parkı’nda daha önce günde 50 bin kişinin bulunan bu park, kuşlara ve heykellere kaldığı görülürken, Gaziantep Olay TV bu meydanda geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi canlı yayınlar yaparak ordaki yaşam hikayelerini anlattılar.

HABERİN VİDEOSU

ŞEHRİN CADDELERİ BOMBOŞ

Büyük bir ekip ile şehrin çeşitli noktalarından canlı yayın yapan Gaziantep Olay TV olarak, caddelerin bomboş olduğu, esnafların kapalı olduğunu, acillere bile kimselerin gelmediğini gözlemlerken, özellikle araç trafiği konusunda adeta hayalet şehir haline dönüştü. Caddeler zabıta, polis, çöpçüler, kargocular ve gazetecilere kalırken, sadece ekmekçi ve eczanecilerin ihtiyaçlara cevap vermek adına çalışıyorlar.

HABERİN VİDEOSU

GAZİANTEP OLAY EKİBİ HER YERDE
Yine her zaman olduğu gibi Gaziantep’in yerel medyası olan Gaziantep Olay Medya Grubu sokağa çıkma yasağının başlamasından hemen sonra ekipler halinde görevlerini yapmak için her yerde başarılı bir şekilde görevini yaptı. Başta sayın Erol Maraş, Raci Dölek, Levent Özkurt, Mustafa Özzorlar, Kenan Yücel, Mustafa Teke, Duygu Kaplan, Fevzi Tekin, Cumhur Dölek her yerde sisin sesiniz gözünüz kulağınız oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.