KORONAVİRÜS DEDİKODULARI, GAZİANTEP SANAYİSİNE VURDUĞU MİLYON DOLARLIK ZARAR...CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN'A DESTEK ÇAĞRISI...

KORONAVİRÜS DEDİKODULARI, GAZİANTEP SANAYİSİNE VURDUĞU MİLYON DOLARLIK ZARAR...CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN'A DESTEK ÇAĞRISI...

HABERİN VİDEOSU

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını şimdilik Gaziantep’e alınan yoğun tedbirlerden dolayı uğramamış gözüküyor. Öyle olması da çok güzel bir şey. Ancak, Koronavirüs dedikodusu öyle fazla ki, gelmesi için adeta birileri sosyal medyada her zaman olduğu gibi “Çığırtkanlık” yapmaya devam ediyor. Yine devletimiz bu konuda gerekli tedbirleri alarak bu kışkırtıcı yayınları yapanlarla ilgili takipleri yaptığını da biliyoruz.

MİLYAR DOLARLIK GAZİANTEP SANAYİSİ ZARAR GÖRDÜ

Biliyorsunuz Gaziantep dünyada en güçlü sanayi şehirlerinden biridir. Gıda, kimya, tekstil ve halıcılıkta sektör olarak çok etkili bir güce sahiptir. Koronavirüs’ten dolayı Gaziantep’in en çok ihracat yaptığı ülkelerin başında Irak, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri gelmektedir. Çin’den de büyük miktarda hammadde ithalatı gerçekleşmektedir. Durum böyle olunca Koronavirüs’ten dolayı Gaziantep sanayisi büyük bir darbe almıştır. Bunun için başta sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Maliye ve Hazine Bakanı sayın Berat Albayrak, bankalara borcu olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki sanayi tesisleriyle ilgili bir erteleme yapacaklar mı? onu merak ediyorum. Çünkü, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin yanı sıra Gaziantep’te irili, ufaklı yaklaşık 100 bin üreten iş yeri olduğu ve bunun da bir çok ürettikleri maddeleri hem iç piyasa, hem de dış piyasada sattıkları bilinirken, Koronavirüs’ten dolayı bankalara olan borçların ödenmesinde eğer tedbirler alınmazsa bir çok şirketin iflas edeceği söyleniyor.

KORONA İFLASA SÜRÜKLÜYOR


Gaziantep’te Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 5 Organize Sanayi Bölgesinden oluştuğu ve yaklaşık bin 500 fabrikanın bulunduğu ve çoğununda kredi kaynaklı yatırımcı olduğu belirtilirken, eğer bu bölgedeki sanayicilerin borçlarının en az 6 ay sonraya ertelenmediği takdirde tahminen en az 300 fabrikanın iflas edeceğini de tahmin ettiğimizi söylememiz gerekiyor. Koronavirüs adı gibi çok tehlikeli bir virüs olduğunu ve Gaziantep sanayisinin de bu virüsün bitireceğini de düşünmemek mümkün değildir.

VALİ, BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI VE ODALARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Koronavirüs’ün Gaziantep’teki sanayici ve esnafa vuracağı milyon dolarlık darbenin engellenmesi için en azından bankalara olan kredi borçlarının ertelenmesi için başta Gaziantep’in sanayici dostu Valisi Davut Gül, Gaziantep’e yaptığı hizmetlerle her zaman halkın gönlünde taht kuran sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tüm AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Fikret Kileci, Gaziantep Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeğlu, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya ve TİM Halı sektörü Başkanı Selahattin Kaplan’ın ortak olarak topyekün hareket ederek Gaziantep ekonomisinin Koronavirüs’e karşı korumaları, kamuoyu yapmaları gerektiğini söylememiz doğru olur. Yoksa Gaziantep ekonomisi, bankaların borçlarının tahsili etmesi halinde batacağı ve ayrıca Maliye, SGK ve diğer borçlarının da ertelenmediği takdirde iflasların yaşanacağını da görmemekte enayilik olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.