Sahtekar MEDYA Kim..? Merve PRİM Yaptırmadı Belediyelerin VİRÜS Savaşı

Sahtekar MEDYA Kim..? Merve PRİM Yaptırmadı Belediyelerin VİRÜS Savaşı

HABERİN VİDEOSU

Ben her zaman yazılarımda iğneyi başkasına çuvaldızı kendime batırıyorum. Çünkü, yaptığımız görev gazetecilik, halkın doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğüne kimsenin müdahale etmemesi ve yönlendirme yapmamasını gerektiriyor. Ama kendini gazeteci sanan bazı sahtekarlar medya çatısı altında yalan dolan haber ve iddialarla insanları karalamaya devam ediyor. Bu hafta köşemde medya sahtekarları nasıl çalışıyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kızı Merve üzerinden nasıl prim yapılmaya çalışıldı ve Belediyelerin korona belası için verdikleri mücadeleyi satırlarıma taşıyacağım.

MESLEK O KADAR UCUZ DEĞİL
Gazetecilik öyle bir meslek ki; kimin elinde olduğu ve kimler tarafından haber yapıldığı çok önemli. Çünkü, toplum evde kal sloganı ile internet başında dakika dakika haber takibi yaparken, insanları yanlış yönlendirmek, yöneticileri zor durumda bırakmak hiçte zor değil. Bu işi iyi bilen bazı münafıklar gazetecilik maskesi altında elinde bir cep telefonu veya bilgisayarla komplo teorisi üretip millete sallıyorlar. Ondan sonra kamuoyu, ‘Vay sizi yalan haberciler, vay sahtekar gazeteciler’ diye hepimizi bir çuvala koyup sallayıp yerden yere vuruyorlar. Bu iş öyle kolay bir meslek değil. Çürük elmalar içimizden temizlenmediği sürece hepimiz çürük olmaya aday olacağız.

KALE İÇERİDEN YIKILMAK İSTENDİ
Bu haftaki yazıma neden böyle başladığımı merak etmeyin. Çünkü, geçen hafta ABD’de eğitim gören Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kızı memleketi Gaziantep’e geldi. Her vatandaşa yapılan uygulama Merve Şahin kızımıza da yapıldı ve karantinaya alındı. Ama bunu fırsat bilen bazı kesimler kaleyi içten yıkmak için düğmeye bastılar. Başladılar Merve üzerinden Fatma Şahin’e saldırmaya. ‘Merve Şahin korona virüsü oldu. Hastanede alarm verildi. Ona bakan doktor virüsten ölecek’ yalanları kenti salladı durdu. Ama biz yine her zaman olduğu gibi araştırmacı gazetecilik yaparak işin öyle olmadığını tedbir amaçlı bir karantina olduğunu ‪olaymedya.com‬ üzerinden dünyaya duyurduk. Ve böylece Merve üzerinden prim yapmak isteyenler, Fatma Şahin’e korona virüsü üzerinden vurmak isteyenler avucunu yaladı. Önemli olan bizim yaptığımızı yapan doğru habercilik yapan diğer gazeteci arkadaşlardı. Herkes doğru peşinde iken gazetecilik adını kullanarak yaygara çıkaran ve insanların psikolojisiyle oynayan kişilerde vardı. Şimdi bu halk sahtekar habercilerle doğru dürüst habercileri birbirinden ayırdı. Yukarıda belirttiğim gibi gazetecilik mesleğinin inceliğini ve ilkelerini bilmeyen insanların siyaseti dizayn, kişilere saldırı, rant kapısını açma işlerini artık bir kenara bırakma vakti geldi. Önümüzdeki günlerde isim isim yazmam gereken sözde gazeteciler olacak. Benim tavsiyem bırakın sahte medyacılık işlerini, şerefli gazetecilik mesleğine gölge düşürmeyin, yazı yazarken önce Türkçe imla kurallarını öğrenin ve en sonunda sosyal medyada paylaşımlarla yetinmeye bakın. Bu yazımda birçok meslektaşımı tenzih ederim. Görevini layıkıyla yapanlara saygım var, zaten onlarda sahtekar medyacıları çok iyi tanıyorlar.

BAŞKANLAR DİKEN ÜSTÜNDE
12 Marttan itibaren ortaya çıkan Türkiye’de virüs alarmına Gaziantep belediyeleri hemen hazırlık yaptı. Kısa sürede şehrin her yerine dezenfekte araçları ile temizlik, gıda ve temizlik maddesi yardımları yaparak bir ilki başardılar. Siyasi ayrım yapmadan toplumun her kesimine hizmet götüren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu takdir etmek lazım. Kimse siyasi düşünmesin. Milletin evden çıkmaya korktuğu şu günlerde telekonferansla ekipleri yönlendiren, personele dönüşümlü izin veren ve görevini layıkıyla yerine getiren üç Belediye Başkanımıza da Allah kolaylık versin diyorum. Dünya birbirine kenetlenip virüs belası ile uğraşırken, yerel siyasetçilerinde en azından şu dönemde siyaseti bırakıp reel anlamda virüsle mücadeleye destek anlamında katkı sağlamalarını umuyoruz.

Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.