FATMA ŞAHİN’E İFTİRA KAMPANYASI, GAZİANTEP’TEKİ ŞİRKETLERİN ALKIŞLANACAK KARARLAR, EKONOMİK PAKET TATMİN ETMEDİ, FIRSATÇILAR VURDUKÇA VURUYOR…

FATMA ŞAHİN’E İFTİRA KAMPANYASI, GAZİANTEP’TEKİ ŞİRKETLERİN ALKIŞLANACAK KARARLAR, EKONOMİK PAKET TATMİN ETMEDİ, FIRSATÇILAR VURDUKÇA VURUYOR…

HABERİN VİDEOSU

Biz Corona Virüsü’nün başladığında Gaziantep Olay Medya olarak; ekonomik tedbirlerin alınmasını gündeme getirmiştik. Gaziantep’teki sivil toplum örgütü başkanlarının yanı sıra devlet yönetiminin etkili isimlerini çağrıda bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a da aynı çağrıyı yaptık. Küçük çaplı ekonomik tedbirler paketini açıkladı. Ancak bize göre yeterli olmadığını tekrar söyleyelim. En önemli şey, “Para değil, sağlık daha önemlidir” sözü doğru bir söz olsada “Hayat, parayla güzel oluyor” dememiz gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan en büyük talebimiz, “bankaların kapatılması, çeklerin ve ödemelerin ertelenmesi” gibi taleplerimiz var. Bu talepler, küçük esnafı da kapsıyor. Büyük sanayiciyi de kapsıyor. Şimdilik her yer kapanıyor. Hayat durma noktasında. Ancak kapitalizm sevdalı, büyük sermaye hiçbir hakkından vazgeçmeyerek, parayla ilgili yaşamlarını devam etmesini istiyorlar. Yoksa bu vatandaşlarımız, bu ekonomik sıkıntı yüzünden hem batacaklar, hemde iflas edecekler.

FATMA ŞAHİN’E ATILAN AYIP İFTİRALAR!
Biliyorsunuz Gaziantep’in çalışkan, özverili, hizmet için kendini bu yola adayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den bahsetmemiz lazım. Sayın Şahin’in kızı ABD’de öğretimini sürdürüyor. Orada master yapıyor. Haftalar önce İstanbul’a geldi. Her Türk vatandaşı gibi havalimanında ateş kontrolü ve termal kamera taraması yapıldı. Hiçbirşeyi yoktu. Ama bazı sosyal medya kullanıcıları sayın Şahin’in kızının Gaziantep Havalimanından kaçırıldığı yalanının yazdı. Halbuki; Sayın Şahin, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Sarıfakı’yı arayarak; “Benim kızım ABD’den geldi. Karantinaya alınmasını istiyorum. Bir T.C vatandaşına ne yapılıyorsa, kızımada aynısını yapılmasını talep ediyorum. Belediye Başkanı kızı diye hiçbir ayrım yapılmasını istemiyorum” diye konuştular. Bunun üzerine Sayın Şahin’in kızı normal 112 ambulansı ile Abdülkadir Yüksel Hastanesi’nde karantina odasına konuldu. Her T.C vatandaşı gibi karantina odasında tedavisi devam ediyor. Bütün tahlilleri bugüne kadar negatif çıktı. Bu Pazar dahil 7 gün oluyor. Yani Covid-19’un en büyük tehlike süresi 6 gündür. Şahin’in kızı Allah’ın izniyle şu ana kadar hiçbir sıkıntı olmadığını söylüyoruz. Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları Sayın Şahin’in kızıyla ilgili yalan dolan iftira mesajlar yazarak, ortalığı karıştırmak istiyorlar. Bence Sayın Şahin, kızıyla ilgili yapılan kampanyalardan ve iftiralardan her zaman olduğu gibi güçlü bir şekilde çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yalanın binası olmaz. Bugün Başkan Şahin’in yüzüne nasıl bakacaklar merak ediyorum.

EKONOMİK PAKET BEĞENİLMEDİ
Biz Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan en büyük ekonomik paketlerin birini açıklayacağını umut etmiştik. Ama açıklanan ekonomik paket, Gaziantep sanayisini ve esnafını mutlu etmedi. Biz paketi herseye rağmen hiç yoktan iyi diyoruz. Bizim paketten istediğimiz bankalarının kapatılması, kredi kartı borçlarının ertelenmesi, çeklerin askıya alınması, işçilerin maaşlarının devlet tarafından ödenmesi, elektrik, su, doğalgaz ve internet ödemelerinin en az 3 ay ertelenmesini istiyoruz. Birde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki küçük çaplı kiracıların kiralarının mülk sahiplerinden askıya alınmasını bekliyoruz.

GAZİANTEP CORONA’YA KARŞI DİMDİK AYAKTA!
Gaziantep’in bildiğiniz gibi en büyük holdinglerinden birisi Sanko Holding’tir. Bu holdingin başkanı Sayın Abdülkadir Konukoğlu, kendisine borçlu şirketlere 60 gün erteleme getirirken, işçilerine de maddi destek verdi. Yine aynı şekilde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sayın Cengiz Şimşek’te organizede sanayicileri rahatlatmak için birçok destekleyici tedbirler aldı. Aynı şekilde halı sektörünün güçlü aileleri Kaplan Ailelerinin tüm fabrikaları hem işçilerine, hemde farklı jestler yapması takdir topladı. Ayrıca Milat Halı’nın sahibi Halil Kaplan ve oğulları Mehmet ve İskender Kaplan, işçilerine 15 günlük tatilin yanı sıra yüksek düzeyde, maddi destek çıktılar. Tek kelimeyle Gaziantep’teki sanayiciler ayrım yapmadan kendine düşenleri her zaman olduğu gibi yine en iyi şekilde yaptıklarına inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.