Başkan Şahin'in kurduğu hayvan rehabilitasyon merkezi Türkiye’nin gündeminde

Başkan Şahin'in kurduğu hayvan rehabilitasyon merkezi Türkiye’nin gündeminde
Büyükşehir Belediyesi’nin 60 dönümlük alanda kurduğu Türkiye’nin en büyük hayvan rehabilitasyon merkezi Türkiye’nin gündeminde. Ulusal basının ve TV’lerin ilgi odağında olan merkezdeki işleyiş herkesin dikkati çekiyor.

Başkan Fatma Şahin, 11’i veteriner, 6’sı veteriner teknisyeni olmak üzere 85 kişilik ekibin canla başka çalıştığı hayvan rehabilitasyon merkezinin Türkiye modeline dönüşmesi için kolları sıvadıklarını söyledi.

Çıktığı ulusal bir kanalda önemli bilgilendiremeler yapan Şahin, merkezde tüm detayların düşünüldüğünü ve hayvanlar için önemli bir yaşam olanı oluştuğunu söyledi. Şahin, “85 teknik arkadaşımızla, veteriner arkadaşımızla, hayvanlarımızı önce hayvan ambulansıyla getiriyoruz. 15 dönümlük bir rehabilitasyon merkezi açtık. Bizim çok büyük bir doğal yaşam alanına ihtiyacımız vardı. Alıyoruz, tedavi ediyoruz, aşılıyoruz, kısırlaştırıyoruz. Ondan sonra sıra sahiplendirmeye geliyor. Bizler burada tamamen bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Burada hayvanlar kendi içerisinde çok huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamlarına devam ediyorlar. Hayvanların yaşam alanına ihtiyaçları var. Diğer büyükşehir Belediyelerinde bu alan olmadığı için alıyorlar kısırlaştırıp, yeniden hayvanın sokağa bırakıyorlar. Sokakta yaşamaya devam ediyor. Sokakta çocuklarımız korktuğu için arabaya çarpıyor canı yanıyor veya hayvan ona zarar veriyor. Biz bu merkez hem hayvanları koruyor, hem sokaklarımızı güvenli hale dönüştürüyor” dedi.

HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Merkezin tam 100 dönümlük bir alana kurulduğunu belirten Şahin, “Tüm çalışmalarımızı, insan odaklı yönetim bilinciyle doğayı ve ekolojik sistemi bozmadan çalışmalar yürütüyoruz. İlk yaptığımız işlerden bir tanesi Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon merkezlerinden birini açmak oldu. Gaziantep Modeli, bugün Türkiye'de yaşanan tartışmalara bir formül olacak. Ayrıca, bu alanda faaliyet gösteren STK'lar ile beraber çalışıyoruz. Onlardan gelen görüş, öneri, şikayetleri dinliyoruz. Böylece, birlikte yaptığımız çalışmaları daha da güçlendiriyoruz. 'Hayvan sağlığı halk sağlığı' demek. Herkes sağlıklı olduğu zaman şehir sağlıklı bir şehir, herkes mutlu olduğunda şehir mutlu bir şehir oluyor. Bu modelin bir Türkiye modeline dönüşmesi için de elimizden gelen bütün bilgi ve birikimimizi paylaşmaya hazırız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.