Gaziantep'te ÖLMEK BİLE PAHALI!

Gaziantep'te ÖLMEK BİLE PAHALI!
Gaziantep kentinde yaşanan ölüm olaylarının ardından cenaze işlemleri için gereken masraflar, yakınlarını kaybeden ailelerin bütçesini zorluyor.

Yeşilkent Mezarlığı'nda mezar yeri satın alma bedeli olarak Gaziantep Belediyesi'ne 35 bin Türk Lirası ödenmesi gerekiyor. Aynı zamanda özel mezarcılar tarafından yapılacak olan kazma ve çevre düzenlemesi için de aynı miktar olan 35 bin Türk Lirası talep ediliyor. Bir de mevlit okutma, yemek verme, mezar taşı gibi ek masraflar eklenince, toplamda cenaze masrafları 150 bin Türk Lirası civarına ulaşıyor.


ASRİ MEZARLIK’TA DURUM DAHA VAHİM!
Gaziantep'in Asri Mezarlığı'nda ise durum daha da içler acısı. Bu alanda mezar yeri bulmak adeta imkansız hale gelmiş durumda. Özellikle dört kişilik aile kabristanı için talep edilen meblağ 140 bin TL'ye kadar çıkıyor. Belediyeye yapılacak ödeme, mezar taşı ve diğer cenaze giderleriyle beraber, Asri Mezarlık'ta gerçekleştirilen bir cenaze masraflarıyla 220 bin TL'yi aşabiliyor.


KREDİ ÇEKENLER VAR!
Vatandaşlar, yüksek cenaze masrafları nedeniyle zorlanıyor ve bu masrafları karşılamak amacıyla kredi çekmek durumunda kalıyor. Beklenmedik bir ölüm olayında gerekli olan bu yüksek tutarlar, halkın ciddi finansal sıkıntılar yaşamasına yol açıyor ve Gaziantep'te cenazeler, maddi anlamda ağır bir yüke dönüşüyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum