Gaziantep'te Tapu Sahiplerine Son Çağrı: 90 Gün İçinde Başvurmayan Haklarını Yitirecek!

Gaziantep'te Tapu Sahiplerine Son Çağrı: 90 Gün İçinde Başvurmayan Haklarını Yitirecek!
Tapu kayıtlarının geçerliliği ve güncelliği, ülkemizde taşınmaz mal sahipleri için son derece önemlidir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, ilk olarak ihtisaslaşmış hizmet konusunda vatandaşlara kılavuzluk etmekle yükümlüdür. Elinizdeki tapu belgesi, taşınmaz malınızın hukuki yönlerini resmiyette tanımlamasının yanı sıra, sahiplik ve ilgili hakları da koruma altına alan kritik bir evraktır. Fakat, uyarımız özellikle hisseli tapu sahibi olan kişilere yöneliktir.

ekran-resmi-2024-07-17-16-23-37.png


Birden fazla kişi tarafından sahip olunan hisseli tapular, satış ve devir işlemleri konusunda belirli yasal prosedürlere tabidir. Eğer birlikte tapu sahibi olduğunuz hissedarlar bilgi verilmeden bir satış yaparsa, itiraz ve tapu devrinin iptali hakkınız bulunmaktadır. Satın alan şahıs, hasta olanların rızasını almadan, diğer mülkiyet sahiplerinden yasal feragatname de talep etmelidir.

ekran-resmi-2024-07-17-16-23-46.png


Önemli olan bir nokta, şufa hakkının geçerli olduğu hisseli tapu satışlarında. Şufa hakkı, hisseli tapu sahiplerine, hisseleri satışa çıkarıldığında ilk satın alma hakkı veren yasal bir düzenlemedir. Satışından habersiz bir satışı takiben, bildirim tarihinden itibaren sadece üç aylık sürede ön alım talepli dava açılabilecektir. Süre geçmesi durumunda, ilgili hak düşecektir.

ekran-resmi-2024-07-17-16-24-32.png

Unutulmamalıdır ki, paydaşlar bu süreçte doğru hareket etmeleri gerekiyor. Duyuruda belirtilen sürelere tam olarak uymaları gerektiği ifade edilmiştir. Özetle, gereğinden sonra harekete geçmek hak kayıplarına uzanabilir. Bu uyarı, hisseli tapu sahipleri için kritik süreleri işaret etmektedir. Eğer varsanız bir hisseli tapu sahibi iseniz ve işlemlerinizde aktif değilseniz, hızlı hareket etmekte sağlık olacaktır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.