Gaziantep'te B sınıfı ehliyeti olanlara iyi haber geldi : O şart tümüyle kaldırıldı

Gaziantep'te B sınıfı ehliyeti olanlara iyi haber geldi : O şart tümüyle kaldırıldı
Gaziantep'te B sınıfı ehliyet sahiplerine müjdeli haber geldi. Yapılan yeni düzenlemeyle, B sınıfı ehliyeti olanlara 125 cc'ye kadar motosiklet kullanma hakkı verildi.

B sınıfı ehliyet sahibi olan sürücüler, yeni düzenlemeyle artık ek bir sınav yükümlülüğü olmaksızın motosiklet kullanmanın rahatlığını yaşayacaklar. Gerekli eğitimleri tamamladıktan sonra mevcut ehliyetlerini güncelleyebilecekler ve bu sayede ek bir işlem yapmalarına gerek kalmayacak.


Bu imkândan yararlanmak isteyen sürücülerin en az iki yıllık B sınıfı ehliyet sahibi olması gerekiyor. Ayrıca, sürücülerin sağlık koşulları açısından motosiklet kullanmalarında bir sakınca olmadığını bir sağlık raporu ile kanıtlamaları ve ehliyetlerinin son beş yıl içinde herhangi bir süreyle iptal edilmemiş olması zorunluluğu bulunuyor. B sınıfı ehliyet sahibi vatandaşlar 125cc'ye kadar olan motosikletler için sadece ek sürüş derslerini almak durumundalar; yeni bir sınav şartı bulunmuyor. Bu düzenleme Gaziantep gibi büyükşehirlerde sürücülerin hareket kabiliyetini ve taşıt kullanım esnekliğini arttıracak bir adım olarak değerlendiriliyor

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.