Gaziantep için beklenen karar Büyükşehir'den çıktı

Gaziantep için beklenen karar Büyükşehir'den çıktı
6 Şubat depreminde evleri ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen depremzedelerin yerinde dönüşüm için bekledikleri karar Gaziantep Büyükşehir Meclisi'nden geçti.

Kararda artı iki kat, kat bahçesi, ve 1.2 emsal artışı izni çıkarken, bağımsız bölüm sayısına ise yüzde 50 sınırı getirildi. Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Büyükuncu, bekledikleri bir karar olduğunu belirterek, “Millet kirada, zor durumda. Bu karar en azından hızlı toparlanmayı sağlar” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Halil Uğur’un başkanlık yaptığı Büyükşehir Belediye Meclisinde eve orta ve ağır hasar alan depremzedelerin dört gözle beklediği o maddede görüşüldü. Oy birliği ile geçen meclis kararı ile orta ve ağır hasarlı olup yıkılan evlerin yerinde dönüşümü sağlanacak. Gündem maddesi 1 ay süre askıda kalacak. Askı süresince itiraz olmaması halinde bina sakinleri belediyeden gidip ruhsatlarını alabilecek. Ağır ve orta hasarlı bina sahiplerine artı iki kat izni verilecek. Kat bahçesi ve 1.2 emsal artışı olacak. Ayrıca bağımsız bölüm sayısı yüzde 50’den fazla olmayacak. Örneğin 10 daire varsa en fazla 15 daire yapabilecek.

OLUMLU BİR ADIM

Mustafa Büyükuncu, bu kararın olumlu bir adım olduğunu belirterek, şunları söyledi:“ Beklediğimiz bir karardı. Depremin üzerinden 20 aya yakın süre geçti. Bu karar en azından hızlı toparlanmayı sağlar. Ağır hasarlı binalar için hükümet 750 bin hibe verecek. Vatandaşlar 750 bin TL de borçlanıp, müteahhitle anlaşarak evlerini yeniden yaptırabilecek. Deyim yerindeyse vatandaş kendi göbeğini kendi kesecek.” Büyükuncu, dükkan sahiplerinin de karardan faydalanacaklarını dile getirdi. Meral

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.